Shoutbox

Bezig met laden ...

Congratz Patje
gepost door LexSurax, Gisteren, 14:48
Gefeliciteerd Laura
gepost door LexSurax, 14 okt, 14:56
Het was idd heel gesellie en leuk om te doen en een beetje jammer dat we een 6e man of vrouw tekort kwamen maar wie weet de komende keer Grijns
gepost door grasmaaier1962, 13 okt, 20:23
Was idd super gezellig heren
gepost door LexSurax, 13 okt, 08:35
D2 event was top.mannen ThumbsUp
Bedankt Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 12 okt, 23:30
Bedankt
gepost door HHC-Bossie, 12 okt, 22:22
Van harte Bossie!
gepost door Bram_76_NL, 12 okt, 22:02
congratz Boss!!!
gepost door LexSurax, 12 okt, 20:14
Kijk maar Peter. We zijn wel een poosje online denk ik Smiley
gepost door LexSurax, 12 okt, 12:23
Hoop dat ik vanaaf op tijd voor D2 Rollende ogen Boot met hout is 3 dagen eerder aangekomen en moet gelost worden dus het word overwerken voor mij Geschokt
gepost door Ouwe_pik, 12 okt, 09:36
Jazeker. Nog een half uurtje en dan alweer weekend Smiley
gepost door SlideRnl, 11 okt, 16:28
Goeiemiddag iedereen, al toe aan het weekend?
gepost door LexSurax, 11 okt, 12:10
kataklop kataklop over 16 dagen rijdt Johan op z'n paard in galop Tong
gepost door grasmaaier1962, 10 okt, 18:17
wordt je al zenuwachtig? Tong
gepost door LexSurax, 10 okt, 16:02
Nog 16 dagen tot aan Red Dead Redemption 2 Huh?
gepost door McHCM, 10 okt, 12:54
goedenavond
gepost door LexSurax, 9 okt, 20:40
Mogguh Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 9 okt, 06:42
En ook Jileen gefeliciteerd
gepost door LexSurax, 5 okt, 21:13
Congratz bun en chil!!!
gepost door LexSurax, 4 okt, 07:48
Gefeliciteerd Weener!!!
gepost door LexSurax, 3 okt, 19:25
Kan niet wachten op RDR2 zie er echt ziek uit!!
gepost door HHC-Bossie, 1 okt, 16:52
Geniet er dan nog maar even van ThumbsUp
gepost door LexSurax, 30 sept, 13:10
Moguh Grijns
Laatste dag vakantie en dan weer aan het werk Geschokt Tong 5 uur gaat de wekker morgenochtend Geschokt
gepost door Ouwe_pik, 30 sept, 11:05
Mogguh iedereen.
Beetje zin in het weekend?
gepost door LexSurax, 30 sept, 08:29
red dead redemption 2 gepre-orded Brede lach ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 27 sept, 17:45
Leden

Welkom nieuwe leden

Mrtnbkx sinds 14 okt, 10:16

trijangel sinds 12 okt, 18:27

Napalm312 sinds 1 sept, 09:33

FAQZY sinds 28 aug, 19:10

Wie is er online?

59 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Column: Hitman (een obsessie)

Column16 dec 2012, 22:49 door LexSurax - 1206 keer gelezen
Stap 1. Haal de fonkelnieuwe tondeuse uit de verpakking
Stap 2. Bereid jezelf mentaal voor om je geweldige haardos te verliezen
Stap 3. Breng met bibberende handen de tondeuse naar je haargrens
Stap 4. Druk met vastberadenheid de power knop in
Stap 5. Haal de oplader uit de verpakking en wacht 5 kwartier
Stap 6. Scheer voorzichtig maar resoluut je hoofd kaal
Stap 7. Vermijd kijken in de spiegel om te voorkomen dat je in een hoekje gaat liggen janken als een baby die zijn speentje mist.
Stap 8. Sta op uit het hoekje, droog je tranen en begeef je naar je kleedkamer.
Stap 9. Haal je zwarte maatpak, witte gesteven blouse en rode stropdas uit je kast en trek het aan.
Stap 10.Stap in de auto en rij naar het doel.

Al rijdend over de A28 zie ik de stad voor mij verschijnen. De avond is gevallen en de lucht wordt langzaam aan donkerder. Vlakbij het winkelcentrum met een grote glazen koepel als imposant dak, stappen mensen bij de bushalte uit om hun inkopen voor Sinterklaas te doen. De wolken pakken dreigend samen, maar het is nog droog als ik mijn auto de ondergrondse parkeergarage in rij. Ik parkeer mijn auto op een van de weinige plekken die nog beschikbaar is, haal mijn twee Silverballer pistolen uit het handschoenenkastje en stap uit.

Missie 1: Bereik ongezien de ingang van de winkelketen
Om mij heen zie ik verliefde stellen en echtparen met bij elkaar passende ski-jassen zich door de parkeergarage begeven richting hun voertuigen. Ik hurk en schuifel tussen de auto’s en de muur tot ongeveer halverwege de garage. Aan de overkant bevindt zich het trappenhuis en een lift. Daar moet ik naar toe om naar de bovenverdieping te komen. Ik zie dat er een parkeerwachter zijn verdieping inspecteerd op verdachte types als zakkenrollers en dronken jongeren. Ik kan het niet gebruiken dat hij mij ziet en vragen gaat stellen, dus ik moet het juiste moment kiezen om de oversteek naar het trappenhuis te maken. Op het moment dat hij zich omdraaid trek ik een sprint. In het trappenhuis kies ik voor de lift omdat er voetstappen op de trap klinken. De lift komt langzaam naar beneden en de voetstappen worden luider. De deuren gaan open, ik stap in, druk op de knop voor de begaande en plaats mijn rug strak in de hoek van de 2 bij 2 meter grote cabine. Op het moment dat de deuren sluiten zie ik nog net hoe twee stadswachters het trappenhuis verlaten.
Op de begaande grond aangekomen verlaat ik de lift en sluip ik richting de ingang van de winkelketen. Het is een hele brede ingang met aan de linkerkant een informatiebalie en diep in de winkel twee roltrappen die leiden naar de bovenverdieping. Daar boven kijk ik tussen de stalenbalken die de glazen koepel ondersteunen, door naar de dreigende lucht. Er beginnen enkele druppels te vallen en in de verte klinkt onweer.
Met mijn rug strak tegen de muur gedrukt beweeg ik voorzichtig richting de zijkant van de infobalie. Ik hurk weer zodat ik net niet zichtbaar ben voor de jonge winkelmedewerker die druk bezig is met een ontevreden klant. Door om het hoekje heen te gluren speur ik de winkelvloer af op zoek naar een route richting de roltrappen. Er zijn zoveel beveiligingsmedewerkers aanwezig vanwege de sinterklaas drukte dat gewoon door de voordeur lopen geen optie is.
“Hey collega, hulp nodig ? “ Voorzichitg kijk ik over het randje van de balie om te zien wie dat zojuist zei. Nu staan er twee winkelmederwerkers bij de informatiebalie en de jongedame die net binnen is gekomen neemt het over van de puberende part-timer. Hij neem plaatst achter een computer om de klacht ye registreren terwijl zijn collega probeert de gemoederen te bedaren. Beide staan met de rug naar mij toe. Ik zie mijn kans en spring met een hand leunend op de balie over het obstakel. Zonder geluid te maken land ik en gelijk sla ik mij rechterarm om de nek van de puber. Met mijn linkerhand grijp ik mijn pols en verhoog ik de spanning op zijn luchtpijp, net lang genoeg om hem zijn bewustzijn te laten verliezen. Snel ontdoe ik hem en mezelf van onze kleren en trek ik zijn werkoutfit aan. Om te voorkomen dat iemand zijn lichaam zal vinden sleep ik hem naar een kast waarin ik hem in verstop.
Dit is het moment om de winkelvloer te gaan betreden. Terwijl ik mijn nieuwe collega passeer beweeg ik mijn hand naar mijn hoofd en kijk ik naar de grond. Op deze manier probeer ik te voorkomen dat zij zal zien dat haar wat vatsige, puisterige en met wilde haardos uitgeruste collega veranderd is in een slanke, twee meter lange, kale 40 jarige vent. Het werkt.

Missie 2: Bereik de bovenverdieping en steel het voorwerp.
Intuitie heb je of je hebt het niet en als je het hebt moet je het gebruiken. Ik gebruik het om mijn route naar de roltrappen te plannen. Met behulp van de mensenmassa en mijn zojuist vergaarde vermomming kan ik mij onopvallend langs het winkelpersoneel en de beveilingingsmedewerkers begeven. Op de roltrap wordt het nog even spannend als net op het moment dat ik naar boven ga er een werknemer via de naast gelegen roltrap naar beneden komt. Hij kijkt mij aan en mompelt:’Hmm, is die nieuw hier ?” Gelukkig worden we door de snelheid van de roltrappen snel van elkaar verwijderd en is het gevaar geweken.
Bovenaan de trap zie ik dat het op deze verdieping een stuk minder druk is dan beneden. In tegenstelling tot het open gebied op de begaande grond zijn het hier meer verschillende lange rekken met cd’s, games en DVD’s waar door er gangetjes en kruispunten ontstaan. Al verstoppend achter deze rekken en het snel oversteken van de kruispunten brengen mij vrij vlot bij het gewenste voorwerp. Net op het moment waarop ik nog maar 15 meter ervan verwijderd ben, komen er twee winkelmedewerkers aan die exact bij mijn doel in discussie gaan over het wel of niet vieren van Sinterklaas. De een vindt het een feest voor kinderen, de ander vindt het juist een erg creatieve happening door de gedichten en de suprises. De discussie wordt heftiger en lijkt uit te monden in een schreeuwpartij. Die aandacht kan ik niet gebruiken. Wat zijn mijn opties?
1. Een gamehoes pakken, deze over hen heen gooien en in de afleiding die volgt, als het hoesje de grond raakt, het voorwerp pakken.
2. Het brandalarm dat zich in de linkerhoek van de bovenverdieping bevindt activeren en in de chaos die daardoor ontstaat het voorwerp stelen.
3. Met mijn twee SilverBallers met silencer headshots uitdelen, de lijken verstoppen en het voorwerp pakken.
Als de profesional die ik ben kies ik voor de eerste optie. Ik kijk naar het rek naast me en zoek een gamehoes om weg te gooien. Ik zie Deus Ex, Splinter Cell en Dishonored staan. Alle drie games waarbij sneaken hoog in het vaandel staat. Echter, vergeleken bij mijn grote held zijn het mietjes omdat ze upgrades of technologische snufjes nodig hebben om hun doel te breiken. Ik pak ze alle drie en flikker ze over het discuserende duo en op het moment dat ze de grond raken stoppen ze verschrikt met praten en lopen ze naar de hoek waar de games terecht kwamen. Zonder een moment van twijfel loop ik rustig maar vlot naar mijn reden waarom ik hier ben, stop het onder mijn jasje.

Missie 4: Verlaat het winkelcentrum
Ik loop terug naar de roltrappen. Daar komt net de winkelmedewerker die mij al verdacht vond weer terug naar boven en ik draai me gelijk om en loop naar de linkerhoek van deze verdieping. Daar waar het brandalarm zit is ook een richel waar ik op kan klimmen. Ik trek me op en sta zo in het donker, af en toe opgelicht door de bliksemflitsen die door de glazen koepel goed te zien zijn voor het winkelende publiek.
De medewerker van net gaat recht onder mij staan om de cd-hoesjes weer in alfabetische volgorde te zetten. Mijn enige optie is om via de staalbalken een uitweg te vinden. Tussen de lichtflitsen door probeer ik mijn balans te houden terwijl ik me naar de rand van de koepel begeef. Op het moment dat de donder zich laat horen sla ik met de handgreep van een van mijn silverballers een ruit in. Tegen de tijd dat er glasscherven en de eerste regendruppels de mensen beneden raken ben ik al buiten aan de achterkant van het gebouw. Bij de eerste de beste regenpijp glij ik naar beneden en loop ik naar de bushalte om lijn 100 terug naar huis te pakken.
Thuis gooi ik mijn “werkkleren” in de openhaard terwijl ik de Playstation 3 opstart. Op het plasmascherm verschijnen de ogen van mijn held met de vraag of ik op start wil drukken.
O Yeah, dit worden prettige feestdagen.

Alle MBGers, geniet van de komende kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!!

GRTZ LexSurax

Alle Columns
Forum Topic

Reacties op dit artikel (10)

 1. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door Typhon op 16 dec 2012, 23:27

  Nice Lex.... maar euh jij past kleren van een puberende part-timer? Geschokt
 2. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door blijeberry13 op 17 dec 2012, 00:44

  Altijd spannend zo'n obsessie Cool

  Weer leuk gedaan Lex
 3. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door RvG_NL op 17 dec 2012, 01:34

  mooi gedaan lex. en jij ook fijne dagen (met je 9 vrienden van de MBG op de canarische eilanden) Cool
 4. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door janizo op 17 dec 2012, 08:05

  Zo, ook al scenario's voor games aan het schrijven Lex? Zou niet eens mis staan in de nieuwe Hitman die trouwens idd fantastisch is Knipoog

  Is weer een goeie Cool
 5. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door McHCM op 17 dec 2012, 12:38

  geweldig!!!!! missie 3?? is DLC??

  en prettige feestdagen aan een ieder
 6. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door Hawkeye op 17 dec 2012, 12:38

  Hij is weer fijn levy.
  Jij ook vast fijne dagen
 7. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door slandsfalcon op 17 dec 2012, 17:08

  wederom weer een mooi verhaal getypt Lex. kijk alweer uit naar de volgende in het nieuwe jaar.

  en fijne dagen toegewenst Brede lach
 8. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door FranticFish op 17 dec 2012, 18:52

  Brede lach Leuk
 9. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door Eragon_33 op 17 dec 2012, 21:38

  Geweldig die collumn. Jij ook fijne feestdagen.
 10. Re: Collumn: Hitman (een obsessie)Door kefjeuh93 op 19 dec 2012, 14:57

  GEweldig lexxie Knipoog

  Ik ben ook zo verstrikt in hitman op de pc man niet normaal. Zalig spel. Echt een aanrader. Kon me volledig inleven in het verhaal.

  Prettige feesten aan allen !

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.