Shoutbox

Bezig met laden ...

The division mag je me altijd een invite voor sturen. Ik wil ook alle shields halen. Incursion ook altijd leuk.
gepost door Freak83, 17 jun, 22:58
Ruuustaaaagh Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 19:30
Sure bril, hoe is het hier?
gepost door tielliem, 17 jun, 19:26
@p8terthegr8, Bedank voor je antwoord. En de incursions moet ik ook nog doen
gepost door Prins Bernhard, 17 jun, 18:51
Heb binnenkort The Division weer in mijn bezit Brede lach
Dus ga er weer mee aan de slag dan moet die incursions nog steeds doen Geschokt Ik zeg niets Grijns
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 18:07
Still alive Tiel ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 10:57
heb helaas ook geen division
gepost door LexSurax, 16 jun, 22:13
@Peter daar kan ik je helaas niet aan helpen ik heb namelijk The Division niet meer maar hopelijk kunnen de andere leden die het spel nog wel hebben jou hiermee helpen Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 15 jun, 17:13
Zijn er mensen in voor een potje Division dit weekend? Wil de shields graag vrijspelen
gepost door P8tertheGr8, 15 jun, 07:41
Goedemiddag iedereen
gepost door LexSurax, 14 jun, 12:57
Nog een half uur tot knal tijd Brede lach
gepost door -MBG-Speeddy, 13 jun, 20:03
Vanavond 20.30u! Call of duty WW2! Lekker knallen voor de fun! Who's in? Brede lach
gepost door -MBG-Speeddy, 13 jun, 15:59
Glenda van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie en gezellige dag van Kus
gepost door grasmaaier1962, 13 jun, 09:55
Ramon bedankt voor de tip wat BO3  ThumbsUp  betreft ik ga m zo downloaden
gepost door grasmaaier1962, 13 jun, 09:39
Woensdagavond 20.30u! Call of duty WW2! Lekker knallen voor de fun! Who's in? Brede lach
gepost door -MBG-Speeddy, 12 jun, 23:11
Er is een State of the Game begonnen met meer division 2 informatie! ------>
gepost door rasgyn, 12 jun, 22:12
vond hem ook tegen vallen de presco, zeer op safe. Had beter gekund sony
gepost door McHCM, 12 jun, 21:41
Kan niet wachten tot BF5 en the Division 2 uitkomen. Gelukkig is het niet zo lang meer tot oktober en het daarna ook snel maart
gepost door P8tertheGr8, 12 jun, 15:59
COD: BO3 is nu gratis te downloaden voor playstation  plus gebruikers.
gepost door FriekNL, 12 jun, 14:51
Grote gok van Sony.. Lees veel gemixte reacties over de focus op The Last of Us 2. Ook Ellie's liefdesinteresse doet veel stof opwaaien..
gepost door Dubldi, 12 jun, 12:59
Goed bezig heren. Mooi om alles te lezen en zo op d hoogte t eblijven
gepost door LexSurax, 12 jun, 12:40
Sony persconferentie was netjes gezegd: Teleurstellend...
gepost door -MBG-Speeddy, 12 jun, 05:26
ik heb een klein verhaaltje neergezet bij de bethesda livestream voor diegene die hem nog niet hebben gezien. of een ontzettende fan zijn van mijn gebrabbel natuiurlijk
gepost door rasgyn, 11 jun, 17:16
EA viel tegen zelfde meuk as altijd (God wat een verrassing) Bethesa was epic. en als sony fanboy moet ik zeggen die van microsoft was indrukwekkend enige als je de 3rd party weghaalt blijft eigenlijk alleen de deal met ninja theorie over
gepost door McHCM, 11 jun, 11:00
EAplay is afgelopen, maar er is nog een FIFA18 worldcup te zien
gepost door rasgyn, 9 jun, 21:23
Leden

Welkom nieuwe leden

Prins Bernhard sinds 17 jun, 18:31

Krissie sinds 22 mei, 23:01

Pth sinds 13 apr, 00:15

Feardevil76 sinds 11 apr, 13:28

Wie is er online?

64 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het begin

Column4 aug 2014, 20:35 door LexSurax - 1377 keer gelezen
In de Assassins Creed reeks zijn er inmiddels 7 titels verschenen en nummer 8 is onlangs aangekondigd op de E3 door Ubisoft. Maar de vraag is: is het verhaal nog wel duidelijk? Waar gaat het eigenlijk allemaal om? Wie is wie en hoe zijn zij verbonden. Om antwoord te geven op deze vragen heb ik, Slandsfalcon, alle titels die tot nu toe verschenen zijn op de console in een tijdlijn geplaatst in de hoop dat er meer duidelijkheid wordt gegeven waarom WIJ Free Runnen'd op exotische en historische plaatsen de Tempeliers mogen opjagen en uitschakelen, zowel in het verleden als in het 'heden'. Elke maandagavond plaatsen we een nieuw deel. (Let op voor spoilers)

Vandaag het 1e deel van de Assassins Creed tijdlijn:

De Eerste Beschaving (Prehistorie)
Het begint met een korte uitleg. Je hebt: ‘Hen die voor ons kwamen’ en de mensen.
De mensen zijn gecreëerd door ‘Hen’. Zij werden door de mens gezien als Goden omdat deze soort superieur was ten opzichte van de mens, en de mens gebruikte als slaven. Om ze als slaaf te behouden hadden 'Hen' een technologie ontwikkeld genaamd 'de Pieces of Eden'. Dit waren onder andere: de Appels, de Grootmeester Sleutel, de Kristallen Bollen en de Kristallen Schedels.
Met deze Artefacten konden ze de Mensheid manipuleren en de controle behouden over hun Wil. Het maken van illusies was één van de vele functies van de Pieces of Eden.
Maar er kwam een kruising tussen “Hen” en de mens. Dit nieuwe ras bleek immuun te zijn voor de effecten van de Pieces of Eden. Twee individuen van dit ras wisten te ontsnappen uit Eden, Adam en Eva.  
Adam: “Eve, wat is dat voor apparaat?”
Eva:” Raak het aan en je weet het”
Kort na de ontsnapping van Adam en Eva breken er oorlogen uit tussen “Hen” en de mens. Terwijl “Hen” druk bezig waren met de oorlog tegen de mens kregen Jupiter, Juno en Minerva de opdracht om de Aarde te beschermen tegen een naderende ramp afkomstig van de Zon.
Destijds konden zij al kleine magnetische velden maken welke de Aarde beschermen tegen de Zonnevlammen. Maar Ze hadden niet genoeg hulpmiddelen om de hele Aarde te beschermen dus dat idee faalde. Toen ontdekten Ze dat als je genoeg mensen aan een Appel ‘bond’ en de mens in iets liet geloven dat dan een realiteit voor de mens werd. Dus zorgden Ze ervoor dat er een Appel de lucht in kwam en lieten ze de mensen geloven. Echter, ook dit idee faalde.
Daarop besloten Ze om nog meer Appels de lucht in te sturen maar toen ook dit faalde probeerde Juno alle machines te gebruiken om zelf te kunnen overheersen over de aarde en wendt ze alle middelen aan om dit te laten lukken. Minerva en Jupiter komen echter achter haar plannen en sluiten Juno op in een centrale kerker.
Tien jaar na deze opstand werd de aarde getroffen door de Zonnevlammen. 10.000 mensen en nog minder van “Hen” overleefden deze ramp. De overgebleven van “Hen” en de mensen begonnen samen te werken om alles weer opnieuw op te bouwen.1165-1257 Altaïr Ibn-Al'Ahad “De Mentor”
“Nothing is True, Everything is Permitted”

Het is de tijd van de 3e kruistocht. De Tempelier ridders geleid door de Grootmeester Robert Sablé zijn in het heilige land op zoek naar één van de “Piece of Eden’. Altaïr Ibn-Al’Ahad is een in Syrië geboren lid van de Order der Assassins. Hij is op 25 jarige leeftijd al een Master Assassin’s.
Altaïr is op een missie gestuurd, met 2 andere broeders van de Orde, naar de Tempel van Salomon om de ‘Pieces of Eden’ op te halen voordat het gestolen wordt door de Tempelier Robert Sablé. Echter, deze staat hen al op te wachten aan de ingang van de tempel om het artefact van de Broeders af handig te maken.
Door een fout van Altaïr wordt het een handgemeen tussen de Tempeliers en de Assassins waarbij één broeder om het leven komt en Broeder (Abbas) met gevaar voor eigen leven weet te ontkomen met het artefact, maar wel ten koste van zijn arm. Door deze fout wordt Altaïr gedegradeerd naar de laagste rang van de Hashasin door de leider Al Mualim. Al Mualim geeft Altaïr wel de kans om zijn rang en eer te herstellen maar dan moet Altaïr negen Tempeliers doden waaronder de Grootmeester Robert Sablé.
Het lukt Altaïr met behulp van zijn ‘Arendsoogvaardigheid’ om alle negen Tempeliers te doden, dus ook Robert Sablé. Deze verteld hem vlak voordat hij sterft de verschrikkelijke waarheid: Al Mualim is ook een Tempelier en wil het Artefact (De Appel) voor eigen gewin houden. Het blijkt dat Altaïr niks anders was dan een stuk gereedschap voor zijn leider.
Na dit gehoord te hebben gaat Altaïr terug naar Masyaf om Al Mualim te confronteren met zijn verraad. Hier hoort Altaïr het verhaal over De Appel en dat hij gebruikt kan worden om illusies op te wekken (zoals hij het in verleden ook is gebruikt). Al Mualim wil met De Appel de mensheid controleren en hen beroven van hun vrije Wil. Al Mualim is van mening dat de Mensheid gecontroleerd en gestuurd moet worden zodat men stopt met oorlog voeren en zo de kruistochten kunnen eindigen.
Altaïr (boos omdat hij gebruikt is, en omdat De Appel niet gebruikt mag worden om iemand te beroven van zijn vrije Wil) valt hierop zijn Mentor Al Mualim aan. Deze gebruikt echter De Appel om Altaïr in de war te brengen met illusies. Maar Altaïr is hier immuun voor en weet instinctief hoe hij het Artefact kan gebruiken (net als Adam en Eva) en dood hij zijn oude Mentor. Hierna pakt hij De Appel op en dan toont De Appel een hologram van de wereld die 48 verschillende plaatsen aanduidt waar alle “Pieces of Eden’ verstopt liggen.


 
Altaïr neemt de leiding van de sluipmoordenaars orde over, ondanks dat dit stuit op protest van Abbas, een oud rivaal van Altaïr.
Altaïr krijgt een relatie met Maria Thorpe (van oorsprong een Tempelier) wat tot het voorbestaan leidt van de stamboom.
Altaïr en Maria verlaten voor tien jaar Masyaf om de Mongoolse horde te stoppen en ondertussen pleegt Abbas een coup tegen Altaïr en doodt daarbij Sef, de jongste zoon van Altaïr en Maria.1228
Wanneer Altaïr en Maria terug komen in Masyaf horen ze van de moord en zien ze hoe Abbas de leiding heeft genomen in de Orde. Ze confronteren Abbas met het verraad. Bij de ruzie die ontstaat, doodt Abbas Maria, en is Altaïr gedwongen om te vluchten met zijn oudste zoon Darim.

1248
Twintig jaar later keert Altaïr weer terug naar Masyaf, doodt Abbas en neemt zijn rechtmatige plaats als leider van de Orde weer in.

1257
Altaïr neemt afscheid van zijn oudste zoon Darim die er voor gezorgd heeft dat de Codex en de sleutels mee gaan met de Polo broers en verstopt worden in Constantinopel. Altaïr zegt dat hij één van De Appels (hoe Altaïr aan een tweede Appel komt is volstrekt onduidelijk) moet verstoppen bij Cyprus en in de zee moet gooien en zelf een veilig huis moet zoeken voor zijn gezin. Altaïr sluit zich zelf met De Appel op in zijn bibliotheek in Masyaf om er voor te zorgen dat De Appel niet in de verkeerde handen kan vallen. Tot dat de tijd rijp is om te voorschijn te komen.

Afsluiting:
Volgende week is het de beurt aan Ezio Auditore in de Italiaanse Renaissance tijd
Lees de volgende aflevering >>

Reacties op dit artikel (6)

 1. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor LexSurax op 4 aug 2014, 20:41

  Met dank aan Slandsfalcon voor zijn inmense werk!
 2. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor valkyrio op 5 aug 2014, 13:59

  Ideaal om me voor te bereiden op AC Unity, want ik vind de verhaallijnen soms erg verwarrend en moeilijk te volgen in de games ! Smiley
 3. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor slandsfalcon op 5 aug 2014, 20:17

  Het was erg leuk om het te doen ik hoop dat het voor meerdere mensen duidelijkheid gaat geven over hoe en wat Grijns
 4. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor Skipperdoo op 6 aug 2014, 06:58

  Aha fijn dat je dit hebt gedaan. Qua verhaal word de serie een stuk duidelijker. Kijk uit naar het vervolg.
  Bedankt:
 5. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor janizo op 6 aug 2014, 09:43

  Dit is heel mooi werk jongens, was al een tijdje het 'verhaal' kwijt maar op deze manier weer helemaal up-to-date, thnx Cool
 6. Re: Tijdslijn deel 1: Assassins Creed - Het beginDoor Afekx op 6 aug 2014, 11:42

  Inderdaad... je moet bijna elk jaar de voorgaande games herspelen om nog te snappen wat er gebeurt, al wordt dat op den duur helemaal niet haalbaar meer.

  Alles eens chronologisch op een rijtje is bovendien een grote meerwaarde.  In de games krijg je alles door elkaar voorgeschoteld.  

  Bedankt Jelle!  Karma!

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.