Shoutbox

Bezig met laden ...

Ehh goedemorgen
gepost door Ouwe_pik, Gisteren, 11:01
Koning
gepost door Ouwe_pik, Gisteren, 11:01
moggûh
gepost door LexSurax, Gisteren, 09:46
goed weekend iedereen
gepost door LexSurax, 16 maa, 21:35
Vanavond Burnout event....!!!! ThumbsUp
gepost door RvG_NL, 16 maa, 12:17
Nieuw event in de kalender:
BURNOUT PARADISE REMASTERED[/b]
KLIK HIERRRRRR!!!!
Cool Cool Cool Cool
gepost door RvG_NL, 12 maa, 08:12
Iemand overwatch?
gepost door FranticFish, 10 maa, 20:09
Fijn weekend!!
gepost door JMailuhu, 9 maa, 19:02
Fijn weekend alvast iedereen!
gepost door LexSurax, 9 maa, 17:21
Nice
gepost door Pro_gamer_obie, 9 maa, 07:00
Obie, heb de komende tijd ook niet zoveel tijd. Maar over een week of 3 ga ik bf1 ook weer eens oppakken
gepost door Chielo36, 6 maa, 21:28
middag
gepost door TvR_NL, 6 maa, 12:05
Hey Obie! WB.
gepost door LexSurax, 5 maa, 12:49
Alles goed , maar een tijd niet gespeelt door tijdgebrek.speel nu geregeld bf1 . Verheug mij op de nieuwe bf.
gepost door Pro_gamer_obie, 4 maa, 15:06
Heeeee Obie hoe is het?
Nu een pro-gamer, dat was je toch al Tong
Welkom Obie
gepost door Chielo36, 4 maa, 14:40
Nieuwe PSN naam voorheen obie1977 nu.pro_gamer_obie
Mijn zoon speelt op mijn oude naam.
gepost door Pro_gamer_obie, 3 maa, 16:08
Vanavond helaas niet ralley
gepost door LexSurax, 2 maa, 21:27
Zijn er die straks mee willen doen met fortnite? Voeg me dan toe pcf-ralley
gepost door Pcf-ralley, 2 maa, 20:23
een Goedemorgen op deze koude dag brrrr, ik wil bij deze: Peter, Ramon, Johan, Lex en Geert bedanken voor jullie Felicitatie ThumbsUp

En Ramon ik ben idd grasmaaier1962 maar ben t grasmaaien een beetje zat dus ipv groen ben ik nu blauw geworden Mr Bleu alias Lol_Smurf56 Tong
gepost door Blue MBG, 2 maa, 11:36
ja sorry , had het verkeerde you tube filmpje gekeken .
gepost door sali-71, 2 maa, 00:16
Als er zijn die een pot fortnite wille spelen kan je me toevoegen zodat ik miss een keer mee kan doen met groepje
gepost door Pcf-ralley, 1 maa, 18:38
Release lijst voor maart ------>
gepost door McHCM, 1 maa, 16:21
Ow matrix had het al gemeld. Volgende keer zalnik eerst lezen voordat ik mijn mond open.
gepost door McHCM, 28 feb, 21:10
Bloodborn en Ratchet and clank plus games ps4 maart. Cool
gepost door McHCM, 28 feb, 21:10
En gefeliciteerd Freddy.
gepost door matrix0070, 28 feb, 19:01
Leden

Welkom nieuwe leden

Algeronin sinds 12 maa, 11:37

Roystommels sinds 11 maa, 16:36

Blue MBG sinds 20 feb, 09:54

M1ndY0urH3ad sinds 30 jan, 18:52

Wie is er online?

matrix0070

28 gasten, 1 lid (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward Kenway

Column20 aug 2014, 00:10 door LexSurax - 1483 keer gelezen
En we zijn alweer aangekomen bij deel 3 van de tijdslijn geschreven door Slandsfalcon. Deze keer het verhaal over Edward Kenway, de hoofdrolspeler uit AC4:Black Flag en zijn zoon Haytham Kenway

Lees de vorige aflevering >>

Lees de volgende aflevering >>

Deel 3: 1639-1735 Edward Kenway
 

Edward Kenway wordt geboren in Wales. In zijn pubertijd verhuisd hij met zijn ouders naar Bristol. Daar leert hij Caroline Scott kennen en trouwt met haar op 18-jarige leeftijd. Maar Edward raakt aan de drank en kan onmogelijk een baan vasthouden. Caroline vindt dit geen goede basis voor een huwelijk en de twee gaan hun eigen weg.. misschien ook wel onder de druk van Carolina’s vader. Edward besluit om mee te gaan met de Britse marine richting het West Indische gebied, de Caribbean en wil daar het leven als piraat aan gaan. Dit om zo snel mogelijk stinkend rijk te worden, zo dat hij en Caroline een goed leven kunnen gaan lijden. Op 1 van zijn reizen door de Caribbean is hij 1e stuurman geworden op een piraten schip. Op een stormachtige nacht op zee willen ze een brits schip aanvallen. Het wordt een heftige zeeslag en het schip waarop Edward zit weet het andere schip te verslaan, maar een mysterieuze passagier weet de kapitein van Edward te doden en net als hij richting Edward loopt ontploft ook dit schip en beide schepen vergaan. De enige die dit overleven zijn Edward Kenway en de mysterieuze passagier van het andere schip.Ze stranden op een eiland en de passagier bied Edward 100 goudstukken aan als hij hem naar Havana kan brengen. Maar aangezien hij de 100 goudstukken niet op zak heeft weigert Edward dat. De passagier wil Edward doden met zijn pistool maar het kruit is nat dus het pistool gaat niet af. Omdat hij gewond is besluit de passagier dan maar te vluchten. Als Edward hem weet in te halen ontstaat er een gevecht tussen hen. Deze weet Edward te winnen. Hij doorzoekt de zakken van de Mysterieuze man en vindt een doorzichtige kubus, mappen en een brief gericht aan de mysterieuze man en hij ontdekt dat deze Duncan Walpole heete.
Hierin staat dat hij met de informatie zeer welkom is bij Gouverneur Torres in Havanna. Torres weet echter niet hoe hij er uit ziet maar het kostuum van de Orde zal hij wel herkennen. Edward besluit daarop om als Duncan Walpole naar Havana te gaan. Daar aangekomen gaat Edward naar Gouverneur Torres en maakt hij kennis met Woodes Rodgers, Julian Du Casse en uiteraard Gouverneur Torres zelf. Hier hoort Edward voor het eerst over de Tempeliers Orde en de Assassin’s Orde. Duncan Walpole stond dus op het punt om zijn Orde te verraden en over te stappen naar de Tempeliers. Bij deze bijeenkomst hoort Edward ook over het Observatorium waarvan de locatie geheim is. Het bevat een reliek waarmee je naar de gedachten van mensen waar ook ter wereld kan kijken en het zal de bezitter ervan veel macht geven. Natuurlijk willen de Tempeliers het hebben om hun macht te vergroten. Er is 1 man die weet waar de locatie is en dat is de Wijsgeer Roberts. Ook is de Wijsgeer nodig om de deur van het Observatorium te openen want dat kan namelijk alleen met zijn bloed.

(een korte uitleg) Een Wijsgeer is een uniek persoon. Hij is een Reincarnatie van een man uit de 1e beschaving en dan nog wel de reincarnatie van Aita, de man van Juno. Hij was gestorven in een machine toen men probeerde de aarde te redden van de zonnevlammen. Juno heeft de DNA code van Aita in een mens gezet en eens in de zoveel tijd wordt er een jongen geboren die meer herinnerd dan meer dan zijn eigen herinneringen en dan is zo iemand dus een Wijsgeer.


De volgende dag ontmoet Edward de Wijsgeer Roberts bij de dokken. Ze nemen de Wijsgeer mee naar het huis van de Gouverneur maar tijdens de tocht worden ze aangevallen door de Assassins. Het lukt Edward om de Tempeliers te beschermen en er voor te zorgen dat de Wijsgeer niet in de handen valt van de Assassins. Hij vermoordt echter ook veel Assassins. Na afloop krijgt Edward de beloning voor het leveren van de mappen en de Kubus, slechts 100 pond en Edward is teleurgesteld. Hij bedenkt wat het apparaat in het Observatorium zal opleveren en wil dus zelf daar naar toe gaan, het apparaat te pakken en te verkopen aan de grootse bieder. Hij besluit om zelf met de Wijsgeer te gaan praten.
Hij gaat naar de cellen toe waar de Wijsgeer vast gehouden wordt, maar daar aan gekomen is de Wijsgeer weg en de wachters zijn dood. Dan komt de wacht van de Gouverneur en en de gouverneur zelf binnen en ze weten inmiddels dat Edward niet Duncan Walpole is.
Edward wordt mee gestuurd met de Zilvervloot naar Sevilla. Op de boot ontmoet hij Adewale en samen besluiten ze te ontsnappen. Met wat crew members stelen ze een snel en wendbaar schip, die hij zich toe eigent en de Jackdaw noemt. Hij vaart koers richting Nassau, de ‘thuisdok’ voor alle piraten. Daar ontmoet hij Blackbeard, Benjamin Hornigold, Charles Vane, James Kidd en Anne Boney. James Kidd is echter geen man maar een vrouw met de naam Mary Read en zij is ook een lid van de Orde der Assassins. Zij hoopt dat Edward zich gaat aan sluiten bij de Assassins. Ze maakt met hem een afspraak op Tulum, het hoofdkwartier van de Assassins. Daar maakt hij kennis met Meester Ah Tabai maar Edward is niet erg geliefd bij de Orde omdat hij op Havana veel broeders om het leven heeft gebracht. Edward begrijpt ook het motto niet “Niets is echt, alles is toegestaan”.
Hij wil echter de Assassins wel helpen om op de Tempeliers te jagen maar wel voor een goede vergoeding. Edward weet aardig wat Tempeliers en hun volgers te doden en jaagt op alle informatie over de Wijsgeer en hoort dat hij mee is genomen op een slavenschip richting de Afrikaanse kust. Edward gaat er achteraan aangezien de Wijsgeer de enige is die weet waar de locatie van het Observatorium is en ook de enige is die de deur kan openen.
Nadat Edward Roberts weet te bevrijden van de slavenhandelaars vraagt hij naar de locatie van het Observatorium maar Roberts zegt helemaal niks. Alleen als Edward hem helpt om wat Portugese Schepen te kelderen zal hij de locatie vertellen. Nadat de klus is geklaard verteld Roberts aan Edward waar de locatie van het Observatorium is en varen ze er heen.Op de locatie opent Roberts de deur met zijn eigen bloed en gaat samen met Edward naar binnen. Hij laat hem het apparaat zien dat zich in het Observatorium bevindt. In het Apparaat hangt een kristallen schedel. Maar Roberts wil de macht voor zich zelf schiet zijn handlangers dood, laat Edward achter in het Observatorium en neemt de Kristallen Schedel mee. Edward weet te ontsnappen en probeert Roberts te doden maar loopt in de val en wordt uitgeleverd aan de Engelsen.
Tijdens zijn gevangenschap ziet hij ook dat Anne Boney en May Read ook gevangen zijn genomen en op het punt staan de doodstraf te krijgen. Ze zijn echter zwanger en daarom wordt de executie uitgesteld tot na de bevalling. Edward weet met behulp van Ah Tabai te ontsnappen samen met de 2 vrouwen. Alleen Mary Read overleefd het helaas niet. Aangekomen in Kingston voelt Edward zich door iedereen verraden en rouwt hij om het verlies van Mary Read. Hij is ladderzat in een Taverne en komt daar Roberts tegen. Of is het in een visioen? Hij ontwaakt nuchter en komt Adewale vervolgens tegen. Die verteld hem dat de Jackdaw in de haven ligt maar Adewale gaat niet meer mee. Hij heeft tijdens hun avonturen gekozen voor de Assassins Orde en raad Edward aan om het zelfde te doen. En zo vaart Edward terug naar Tulum en besluit de Creed van de Orde te volgen en er voor te zorgen dat het Observatorium en de Kristallen Schedel uit handen blijft van de Tempeliers en van Roberts. Hij gaat achter het spoor van Roberts aan en weet hem dan uiteindelijk te vinden bij de kust van Afrika waar hij hem vermoordt. Ook neemt hij de Kristallen Schedel van hem af.
Weer aan gekomen in de Caribbean hoort hij dat Gouverneur Torres achter de locatie van het Observatorium is gekomen en dat hij met een vlot naar Long Bay vaart. Om te voorkomen dat de Grootmeester het Observatorium in handen krijgt reist Edward met zijn crew hem achterna. In het Observatorium weet hij uiteindelijk ook Gouverneur Torres te doden.
Edward Kenway plaatst de Kristallen Schedel weer terug in de machine, sluit het Observatorium en keert terug naar Great Inagua waar hij met Ah Tabai praat die hem zegt dat er een plek in de Assassin’s Orde is voor hem.Edward zegt hem dat hij zijn plek aanvaard maar dat er eerst een klus voor hem wacht in London. Ah Tabai geeft hem dan een brief waar in staat dat Caroline is overleden en dat hij een dochter genaamd Jenny heeft. Hij ontvangt haar op zijn thuis-eiland. 10 jaar later zit Edward in het Londons Operahuis met zijn dochter Jenny en zijn zoon Haytham.
 


1730- Haytham Kenway

Haytham is een Engelse edelman en de zoon van Edward Kenway. Waarschijnlijk is hij opgeleid tot een Assassins en dus de aartsvijand van de Tempeliers. Haytham dood iemand in het Londons Operahuis en maakt daarbij een Medaillon buit dat zal leiden naar een opslagplaats van de Eerste beschaving en hij wordt door zijn meerderen naar de Amerikaanse kolonies gestuurd om die plaats te vinden. Tijdens de zoektocht naar deze opslagplaats bevrijdt hij enkele Mohawk Indianen uit de handen van de Engelse roodrokken die geleid worden door generaal Braddock, een oude bekende van Haytham.
Eén van de bevrijde Mohawks is Kaniehti:io (Ziio). Deze Mohawk vrouw weet waar de opslagplaats ligt maar zegt tegen Haytham alleen te willen helpen als hij haar ook helpt om de generaal te doden en zo weet te voorkomen dat de generaal meer Mohawk Indianen gaat gijzelen.
Haytham gaat akkoord en dood generaal Braddock. Hierdoor neemt Ziio Haytham mee naar de grot waar zich de ingang van de opslagplaats bevindt maar met alleen het Medaillon krijgt Haytham de ingang niet open en is hij teleurgesteld.
Hij kan ook zijn gevoelens van Ziio niet onderdrukken en de twee worden intiem. Maar Haytham besluit toch terug te keren naar Boston en naar zijn volgelingen met onder andere Charles Lee. Echter Haytham is geen sluipmoordenaar maar blijkt een grootmeester te zien van de Tempelier Orde .Lees de vorige aflevering >>

Lees de volgende aflevering >>

Reacties op dit artikel (6)

 1. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor kdcookie op 20 aug 2014, 01:19

  zalig om alles zo op een rijtje te kunnen volgen!! +1
 2. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor Skipperdoo op 20 aug 2014, 07:27

  Inderdaad fijn om alles even terug te lezen.
  Top weer.  Thnx
 3. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor weener01 op 20 aug 2014, 12:18

  Nice, goed werk! Zelf eigenlijk alleen AC4 BF veel gespeeld! Ga dat meteen weer doen om optie tot steriliseren te zoeken want mijn zoon een tempelier.....Kwaad
 4. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor McHCM op 21 aug 2014, 10:02

  haha weener1 lol

  leuk om weet door te lezen.
 5. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor Afekx op 27 aug 2014, 11:51

  Tsss... weener01... je weet toch dat je een Tempelier bent als je de multiplayer aan 't spelen bent.  Betekent dat dan dat we je nooit nog op een eventje zullen zien? Knipoog
 6. Re: Tijdslijn deel 3: Assassins Creed - Edward KenwayDoor weener01 op 28 aug 2014, 20:31

  @Afekx....ik...tem...pe.... Geschokt Was echt verrrassing voor me, na AC4 ook nog even AC3 geprobeerd en vlak voor bovenstaande onthulling met andere game begonnen (stap terug in de serie, gameplay en console was net iets te veel voor me)...

  En tuurlijk zie je me nog op event! Blijkbaar hebben de tempeliers "all te fun" Tong

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.