Shoutbox

Bezig met laden ...

Congratz Patje
gepost door LexSurax, Gisteren, 14:48
Gefeliciteerd Laura
gepost door LexSurax, 14 okt, 14:56
Het was idd heel gesellie en leuk om te doen en een beetje jammer dat we een 6e man of vrouw tekort kwamen maar wie weet de komende keer Grijns
gepost door grasmaaier1962, 13 okt, 20:23
Was idd super gezellig heren
gepost door LexSurax, 13 okt, 08:35
D2 event was top.mannen ThumbsUp
Bedankt Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 12 okt, 23:30
Bedankt
gepost door HHC-Bossie, 12 okt, 22:22
Van harte Bossie!
gepost door Bram_76_NL, 12 okt, 22:02
congratz Boss!!!
gepost door LexSurax, 12 okt, 20:14
Kijk maar Peter. We zijn wel een poosje online denk ik Smiley
gepost door LexSurax, 12 okt, 12:23
Hoop dat ik vanaaf op tijd voor D2 Rollende ogen Boot met hout is 3 dagen eerder aangekomen en moet gelost worden dus het word overwerken voor mij Geschokt
gepost door Ouwe_pik, 12 okt, 09:36
Jazeker. Nog een half uurtje en dan alweer weekend Smiley
gepost door SlideRnl, 11 okt, 16:28
Goeiemiddag iedereen, al toe aan het weekend?
gepost door LexSurax, 11 okt, 12:10
kataklop kataklop over 16 dagen rijdt Johan op z'n paard in galop Tong
gepost door grasmaaier1962, 10 okt, 18:17
wordt je al zenuwachtig? Tong
gepost door LexSurax, 10 okt, 16:02
Nog 16 dagen tot aan Red Dead Redemption 2 Huh?
gepost door McHCM, 10 okt, 12:54
goedenavond
gepost door LexSurax, 9 okt, 20:40
Mogguh Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 9 okt, 06:42
En ook Jileen gefeliciteerd
gepost door LexSurax, 5 okt, 21:13
Congratz bun en chil!!!
gepost door LexSurax, 4 okt, 07:48
Gefeliciteerd Weener!!!
gepost door LexSurax, 3 okt, 19:25
Kan niet wachten op RDR2 zie er echt ziek uit!!
gepost door HHC-Bossie, 1 okt, 16:52
Geniet er dan nog maar even van ThumbsUp
gepost door LexSurax, 30 sept, 13:10
Moguh Grijns
Laatste dag vakantie en dan weer aan het werk Geschokt Tong 5 uur gaat de wekker morgenochtend Geschokt
gepost door Ouwe_pik, 30 sept, 11:05
Mogguh iedereen.
Beetje zin in het weekend?
gepost door LexSurax, 30 sept, 08:29
red dead redemption 2 gepre-orded Brede lach ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 27 sept, 17:45
Leden

Welkom nieuwe leden

Mrtnbkx sinds 14 okt, 10:16

trijangel sinds 12 okt, 18:27

Napalm312 sinds 1 sept, 09:33

FAQZY sinds 28 aug, 19:10

Wie is er online?

50 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Review & WIN: Batman: Arkham Knight

Game Reviews10 jul 2015, 13:10 door McHCM - 1193 keer gelezen
Het is weer vrijdag, een mooie middag net als vorige week. Alleen heeft jullie reviewer daar weinig van genoten hij zat namelijk binnen peentjes te zweten, en speelde Batman: Arham Knight. Wil jij na het lezen ook deze game spelen? Doe dan mee met de prijsvraag!

Tadadadadadadadadadaaaaa Batman, de meeste mensen van mijn generatie zullen dit iconische zinnetje vast kennen of misschien zit het deuntje nu alweer in je hoofd. De tekenfilm eind jaren '80 met de heerlijke sound effecten als: Bow, Pow, en Zingggg. Batman is wel een jeugdheld van mij en dankzij Christopher Nolan die een fantastische film trilogie van The Dark Knight maakte en hem weer op de kaart zette, kwam Rocksteady in 2009 met een Batman game. Mijn eerste gedachte destijds was: als dat maar goed komt, en gelukkig kwam het goed. Rocksteady maakte een van de betere superhelden games van de afgelopen jaren en verraste vriend en vijand. Ondertussen komt er een eind aan de trilogie met dit laatste deel, Arkham Knight. Het vorige deel, Arkham Origins werd uitbesteed en was een proloog op de trilogie. Wat Rocksteady er van gemaakt heeft lees je in mijn volgende review, here we go.

Spoiler Alert
Ik wil echter een noot toevoegen.  Deze review kan kleine spoilers van vorige delen bevatten. Wil je dat niet weten omdat je de vorige delen niet gespeeld hebt, lees dan alleen de conclusie en haal heel snel de vorige delen, Arkham Asylum en Arkham City, in huis en ga die spelen.Platform: PS4
Genre: Action adventure
Uitgever: Warner Bros
Ontwikkelaar: Rocksteady
Multiplayer: nee
Demo in de store: nee
Reviewer: McHCM

Verhaal
Het verhaal begint een jaar na Arkham City. The Joker is dood, die heb je in het vorige deel naar Joker heaven gestuurd en alles lijkt klip en klaar in Gotham City. Over Gotham City gesproken, je zult er maar wonen. Ik heb er nog nooit mooi weer gezien, alleen maar regen of sneeuw. Het wemelt er van de criminelen; Pinguïn, Riddler, Poison Ivy, Two Face, Bane en ga zo maar door. Die willen ook nog eens allemaal Batman het hoekje om helpen. Ofterwijl, het lijkt mij niet fijn om een inwoner van Gotham City te zijn. Maar goed ik dwaal af. The Joker is dood en het is eindelijk rustig in Gotham City, maar zoals je al kan raden kan dat nooit lang duren.

Je volgt een agent een diner in en zodra die zijn eten besteld heeft komt er een man naar hem toe die hem verteld dat er iemand in de hoek van de diner zit te roken. Je gaat er op af en het blijkt Scarecrow te zijn. Hij spuit je prompt zijn Feargas in je gezicht en ook de rest van de diner moet er aan geloven. Die actie geldt als waarschuwing van wat Scarecrow met de hele stad wil doen. Bijgevolg wordt de stad in 24 uur geëvacueerd, 6,3 miljoen mensen worden de stad uit geholpen en het verhaal van Batman begint.  Jouw doel is Scarecrow te pakken en je zo geliefde stad veilig te stellen. Onderweg vecht je ook nog wat uit met de Arkham Knight.  Wie dat is kun je beter zelf ontdekken. En er komen andere bekende vijanden op je weg die allemaal wat met Batman te doen hebben.

 


Gameplay
De gameplay is bekende kost met enige vernieuwingen. Rocksteady snapt goed dat je na 3 delen wel elementen toe moet voegen om het geheel fris te houden. De basis is hetzelfde met vierkantje als aanval, driehoekje voor blokken en rondje voor je cape.  Kruisje gebruik je om te dodgen. Sommige vijanden vereisen een bepaalde combo zoals rondje voor een stun en dan beuken met vierkantje of rondje-kruisje-kruisje om vijanden een schild afhandig te maken en tegen de grond te beuken.

Maar Johan dit kennen we toch, hoor ik je denken. Dat klopt, maar Rocksteady heeft de environment take downs toegevoegd. Op bepaalde plaatsen kun je kruisje-vierkantje in drukken en vervolgens doet batman een vette move om iemands hoofd op een tafel te slaan bijvoorbeeld, en enkele vernieuwde vijanden. Maar natuurlijk is de grootste vernieuwing er in de vorm van de batmobiel. Eerlijk toegegeven, ik moest eerst even wennen aan de besturing en kreeg later de tip van Valkyrio om de besturing aan te passen. En vanaf dat moment was het een waar monster op wielen. Het is letterlijk een racende tank. Heerlijk en genoeg vernieuwing om mij aan het spelen te houden. Ook het stealth gedeelte is terug maar in mindere mate en dat vond ik in de vorige delen toch een van de leuke aspecten, dus had van mij wel iets meer gemogen.

 


Geen multiplayer
Het gebrek aan een multiplayer kan voor somige mensen een gemis zijn maar ik vind een single player game op zijn tijd erg leuk. Er is genoeg te doen in verschillende zijmissies en iedere vijand heeft zijn eigen ding. Zo heeft Two Face het oog laten vallen op the Bank of Gotham City. Zijn tuig overvalt die en daar steek jij weer een stokje voor. Daarnaast zit de hele stad zit vol bommen, checkpoints en watch towers, en het is tijd om deze op te ruimen. Er zijn een aantal brandweer mannen gegijzeld en het is jouw taak ze te bevrijden. Pinguïn is de wapenhandelaar van de stad die al het tuig van wapens voorziet en jij moet busjes opsporen en volgen om zo zijn depots te vinden. Ook is er een mysterieuze moordenaar die lijken achterlaat. Kun je deze moordenaar vinden met je detectiveneus? Uiteraard heeft The Riddler ook weer een heleboel raadsels en trophies voor je. En meer bekende vijanden komen je het lastig maken met elk hun eigen agenda. Dus genoeg te doen om je geen moment te vervelen.

 


Dynamic duo
Verhaaltechnisch zit deze game goed in elkaar, ik heb onzettend genoten van het verhaal. Al zijn sommige dingen en plot twists wel wat voor de hand liggend. Alle interessante vijanden maken hun intrede, al had het van mij nog wel iets meer gemogen. Ik heb wel het gevoel dat de hoofdverhaallijn wat korter is dan in de vorige delen maar mijn geheugen kan mij ook in de steek laten. Niet dat het te kort is, ik heb ook verhaallijn en zijmissies door elkaar gespeeld, maar ik heb verhalen opgevangen van vrienden die alleen het verhaal speelden en toch wel erg snel klaar waren met de game. Ook miste ik een echt eindbaas gevecht. Je vecht een paar keer tegen een eindbaas in verschillende vormen maar lastig wordt het nooit vond ik, ik speelde de game op normaal.

De laatste vernieuwing die ik met jullie ga delen is dat je regelmatig met een side kick vecht en dit is leuk gedaan. Je krijgt op bepaalde momenten in de game bijvoorbeeld niet alleen de controle over Batman maar ook over Robin, Catwoman en Nightwing. Je bestuurt dan 1 van de 2 en na enkele rake klappen kun je een double takedown doen en vecht je verder met het andere personage. Nightwing spoort voor jou de busjes van the Pinguin op, Catwoman wordt vast gehouden door Enigma aka The Riddler. En Robin is hard voor je aan het werk in een van je schuilplaatsen.

Technisch, Graphics en Geluid
De Unreal Engine 4 laat een mooie stad zien en de filmpjes lopen naadloos over in gameplay. De neonverlichting van de bars en andere gebouwen plus het slechte weer zorgen voor een mooie sfeer. De kleine details vind ik dan weer erg tof, al deden ze dat ook al in de andere delen. Het verweren van je cape en pak. De lipsync is goed, al had dat misschien nog iets beter gekund, maar heb mij er niet aan gestoord. Een keer zag ik een kleine glitch toen een lichaam half in de grond zakte maar dat kan een keer gebeuren. Een enkele keer leek de game vast te lopen maar gelukkig was het alleen aan het laden.

Conclusie
Rocksteady heeft voor een waardige afsluiter gezorgd met een geweldig verhaal. De batmobiel overtrof na de aanpassing van de controles al mijn verwachtingen. Hij is bruut om door de stad heen scheuren en te sliden.  Vervolgens met een woosh uit de batmobiel schieten en verder te zweven vond ik erg tof. Alleen al het zweven door te stad, gebruik makend van de Grapple Gun die je naar een bepaald punt trekt en als je dan een aantal keer kruisje drukt je verder de lucht in lanceert. Daar kan ik mij uren mee vermaken. Skydivend uit de lucht de bad guys die steeds wat over je zeggen verassen is heerlijk. het vechtsysteem heeft net dat beetje vernieuwing gekregen om alles fris te houden, enige wat ik echt miste was een epische bossbattle. Ik heb mij echter zeer goed vermaakt met deze game. Ik vind het dan ook jammer dat deze triliogie tot zijn einde komt, maar je weet, het kan nooit lang rustig blijven in Gotham City.
 
+ punten
+ Gotham City.   
+ Verhaal.
+ Waardige afsluiter.

- punten
- Hoofdverhaal had langer gemogen.
- Batmobiel na andere settings pas echt een baas waarom niet die setting als standaard.
- Miste een echt lastig eindbaas gevecht.


Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay: 9
Grafisch: 8
Sound: 8
Speelduur: 8
Totaal: 8,25  

Win Batman Arkham Knight + DLC

Onlangs benaderde Matrix0070 ons met de mededeling dat hij downloadcodes voor Batman Arkham Knight + DLC had liggen. Deze had hij over omdat hij ook de Limited Edition Console van Batman heeft besteld.
Onze dank is groot dat hij deze onder de MBGleden wil verloten.

Maar wat moet je hiervoor doen?
Geef zo goed mogelijk antwoord op de volgende vraag in het antwoordbox hieronder:
 
Welke acteurs hebben allemaal Batman gespeeld en in welke films?

Degene met het meest complete antwoord wint de game plus DLC.
Zijn er meerdere MBGers met hetzelfde antwoord dan beslist het Wheel of Fortune.

Succes!

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
WinkelPrijs
Wehkamp
€59.99
Bol.com
€59.99
Zavvi
€54.35

Disclaimer:  
- prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie
- het is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van het MBGbestuur om reviews te kopiëren voor gebruik op andere websites of fora.

Meedoen met deze MBG prijsvraag

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen meedoen met deze prijsvraag.
Log in of maak een account aan.

Reacties op dit artikel (8)

 1. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Ralf op 11 jul 2015, 15:34

  Goede en duidelijke review Johan.Smiley
 2. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor McHCM op 11 jul 2015, 15:45

  Thnx Ralf Smiley
 3. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Ralf op 11 jul 2015, 15:55

  En heb meegedaan.
 4. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor ajax1dewilde op 11 jul 2015, 17:10

  leuke review en heb me antwoord opgestuurd
 5. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Hawkeye op 11 jul 2015, 18:54

  Mooie review johan.
  matrix bedankt voor de kans om dit spel te kunnen winnen
 6. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor speedyedwin1985 op 12 jul 2015, 11:56

  Leuke  review  Johan.
  Ben zelf nog actief  met deze gave game  vooral de vraag teken  puzzels  zijn soms best lastig
  Kan een hoop tijd in de game gaan zitten Tong
 7. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor The_League op 12 jul 2015, 14:43

  Tot wanneer kun je meedoen aan de prijsvraag??
 8. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor TvR_NL op 13 jul 2015, 13:02

  leuke review, ben ook erg benieuwd naar de game zelf

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.