Shoutbox

Bezig met laden ...

Voor de liefhebbers van TD2. Heb een clan opgericht DE OUWE HAP. Iedereen is welkom. Ben zelf regelmatig on-line. Groet Peter Smiley
gepost door Ouwe_pik, 7 mei, 12:54
de plus games voor april zijn uncharted 4 en de laatste dirt rally game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 maa, 09:17
de plus games van maart zijn shadow of the collosus en een of andere sonic game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 feb, 09:09
Speel GR Breakpoint juist doordeweeks maar niet op vaste tijden ivm 3 ploegen dienst werk. En weekends zijn voor het vrouwtje. Maar voor de raids wil ik wel afspreken liefst op vrijdagavond ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 3 feb, 22:59
Zijn er van jullie die wat call of duty spelen?
gepost door Goofkee, 1 feb, 19:24
Welkom shain, ik zag dat je discord ook al hebt gevonden ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 31 jan, 17:28
Zo, leuke games! Thnx sali.
gepost door Bram_76_NL, 31 jan, 17:27
de plus games voor februari zijn bioshock 1 en 2 en infinity , en de sims 4
gepost door sali-71, 30 jan, 08:54
hoi ben  nieuw hier  en speel  breakpoint op de ps4  en wil graag de raid eens doen ben lvl 170 dacht ik nu
speel weekends vaak door de week niet ivm werk  psn is ShainA0570
gepost door ShainA0570, 27 jan, 12:33
Fijn nieuwjaar gewenst voor iedereen
gepost door LexSurax, 2 jan, 11:20
iedereen nog de beste wensen voor 2020 !!!
gepost door sali-71, 2 jan, 09:09
Speel ze beide ūüėĀ
Al staat Breakpoint ff op laag pitje. Ben op zoek naar mensen voor de raids
gepost door Ouwe_pik, 1 jan, 15:57
Hey Case,
Zit je ook op Discord? Dat gaat tegenwoordig wat sneller...
gepost door LexSurax, 30 dec 2019, 00:35
Iemand die Ghost Recon Breakpoint in coöp wil spelen ( of COD MW) voeg mij toe.
Case-bTp
gepost door Case-bTp, 29 dec 2019, 18:30
Fijne feestdagen iedereen!!!
gepost door LexSurax, 25 dec 2019, 10:12
Thnx Johan Brede lach
B3 gaat er ook wel komen en dan laat ik het je gelijk weten ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 15 dec 2019, 15:13
hey peter ik denk inderdaad dat je je meer gaat vermaken met COD , mocht je toch borderlands 3 uit de budget bak vissen of tweedehands kunnen kopen ik wil wel helpen .  
gepost door sali-71, 14 dec 2019, 12:10
Thnx voor de info ThumbsUp
Gaat waarschijnlijk COD worden na YouTube Grijns Ziet er een stuk beter dan voorgaande delen lijkt volgens mij op mw3 en die vond ik top Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 12 dec 2019, 11:50
Pffft lastige keus 2 geweldige games maar totaal niet te vergelijken. Heb beide games platinum en vind cod weer een geweldige mp hebben. Leuker dan de voorgaande delen. Bo3 heeft weer een geweldig verhaal/sp. Waar je wel weer even zoet mee bent. Sorry hier schiet je ook niet zo veel mee op.
gepost door McHCM, 12 dec 2019, 09:54
Kerst hulp gevraagd Brede lach
Mag kiezen van de kerstman tussen COD Modern Warfare of Borderlands 3 Brede lach Maar kan geen keuze maken en allebei is geen optie Ik zeg niets Dus hellup Tong
gepost door Ouwe_pik, 10 dec 2019, 18:34
Gefeliciteerd Naik!!!
gepost door LexSurax, 6 dec 2019, 13:51
Een mooi moment om nog eens de ontstaangeschiedenis van onze favoriete console te lezen die door jou geschreven is: Het Ontstaan Van Een Merk
gepost door LexSurax, 4 dec 2019, 08:15
Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van PlayStation. 03-12-1994 werd de ps1 op de wereld los gelaten en de wereld was nooit meer het zelfde.
gepost door McHCM, 3 dec 2019, 21:51
Zijn er leden cie GR Breakpoint spelen? En raids willen spelen.
gepost door Ouwe_pik, 3 dec 2019, 19:34
De plus games voor december zijn titanfall 2 en een motorcross game .
gepost door sali-71, 27 nov 2019, 18:07
Leden

Welkom nieuwe leden

Strontvliegje sinds 30 apr, 17:28

Knoxx sinds 28 apr, 12:55

Own1ng sinds 6 apr, 19:53

Panne1987 sinds 23 maa, 02:35

Wie is er online?

25 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

GamesCom 2015 verslag

Events20 aug 2015, 22:43 door Afekx - 1707 keer gelezen
Elk jaar, ergens in augustus, vindt GamesCom plaats, Jullie bloedeigen Afekx was er dit jaar bij, en je kunt hier lezen hoe hij de Europese hoogmis van het videogame ervaren heeft.

Naar GamesCom!
De beslissing om naar GamesCom te gaan was eigenlijk eerder een impulsieve beslissing die ik samen met een collega genomen heb. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet zo’n doorwinterde gamer zoals sommige MBGers, maar dat maakt niet dat ik niet minder enthousiast was om naar Keulen te rijden op die grijze zaterdagmorgen.  Om 7 uur ’s ochtends waren we al onderweg voor de 2 uur durende rit naar Keulen. Stipt om 9 uur stonden we op de parking. De weg naar de Kölnmesse was niet moeilijk te vinden; die dag was Keulen van de gamers, je hoefde enkel de meute te volgen en je kwam wel terecht. Sommige grapjassen hadden zelf kampeerstoelen mee, waarom zou je die dingen willen meesleuren…

Eenmaal daar aangekomen was het wat verwarrend. Je kon op verschillende plaatsen aanschuiven, maar dat was niet om binnen te geraken.  Dat bleek voor een armbandje te zijn.  Leeftijdsbeperkingen worden op GamesCom heel erg au serieux genomen. Waar je op Firstlook niet binnen mag als je geen 18 bent, mag dat wel op GamesCom. Maar voor je een spel mag spelen moet je aan de hand van je armbandje bewijzen dat je wel oud genoeg bent om dat spel even te gaan testen. We besloten dat armbandje even te laten voor wat het was, want je de wachtrijen waren toch wel erg lang, en we gingen meteen naar binnen.

Op verkenning!
Binnen stonden ons hal na hal aan gameplezier te wachten.  Ik ben vergeten hoeveel hallen er precies waren… maar het waren er teveel.  Als ik ’t me goed herinner waren er dacht ik een hal of 8, elk van verschillende grootte, vol met alles wat enigszins met gamen te maken had.  En dat limiteerde zich niet tot verschillende stands (zeg maar kleine gebouwen) van game publishers.  Ons plan was eerst wat rond te wandelen, onze ogen goed de kost te geven en proberen een spel mee te pikken waar we konden.

In de eerste hal stonden een aantal gaming arena’s zeg maar…  zo van het type waar je in teams tegen elkaar kunt spelen.  Maar die waren dus nog leeg zo vroeg op de dag.  Tussen die grote arena’s stonden wat willekeurige stands met onder andere hardwarefabrikanten. Nvidia stond er bijvoorbeeld hun nieuwste hardware aan te prijzen.  Dat waren niet enkel grafische kaarten, maar ook VR brillen.  De wachtrij om zo’n bril even te testen was te lang, dus daar wouden we niet op wachten.  Op naar de volgende hal dan maar.

Overal wachtrijen
Daar werd het al interessanter, met Disney Infinity 3.0, Metal Gear Solid, Call of Duty Black Ops 3 en de Destiny stand met de The Taken King DLC.  De kleinere standjes zoals Disney Infinity en Metal Gear Solid waren open stands, waar je mensen kon zien spelen.  De andere stands waren eerder grote, gesloten dozen, waar je enkel wachtrijen zag met mensen die  aanschoven om een demo te spelen.  

Toen we even gingen loeren bij de Black Ops 3 stand, stond er al een lange rij aan te schuiven. Zoals in een pretpark stonden er langs die wachtrij bordjes, waarop stond hoe lang het wachten was vanaf die plaats. In de meeste wachtrijen was het vaak langer dan anderhalf uur wachten!  We begonnen plots te snappen waarom mensen kampeerstoeltjes mee hadden. Haast iedereen in een wachtrij zat op een stoeltje.  We hadden hier duidelijk te maken met ervaren GamesCom bezoekers… daar hadden we niet op gerekend.  

Niet geheel onverwacht was de Disney Infinity 3.0 stand een stuk minder druk bezocht.  Als je thuis Skylanders gewoon bent kietelde het toch even om hetzelfde concept met Disney figuurtjes uit te proberen.  Zo hebben we even met hun nieuwste Star Wars figuurtjes gespeeld op een ijsplaneet (Voor de fans, het leek erg op Hoth) waar we een AT-AT tank moeten uitschakelen.  Het speelt exact hetzelfde als Skylanders, maar dan overgoten met een Disney sausje.

Bij quasi elke stand was het hetzelfde liedje: ellenlange wachtrijen.  Mijn voornaamste interesse ging uit naar Assassin’s Creed, Mirror’s Edge, Uncharted 4 en Fallout.  Toen we even polsten bij de Ubisoft stand wist een medewerker me daar te vertellen dat de gemiddelde wachttijd 2,5 uur was.  En dan was dan nog niet het langste, want wachtrijen van 3 uur waren geen uitzondering.  

Dus kuierden we van hal tot hal, onze ogen de kost geven van mooie stands. ¬†De World of Warcraft stand was gigantisch, met letterlijk honderden PCs waar je even kon spelen. ¬†Ook waren kleinere games vertegenwoordigd, zoals het mooie Life is Strange, en andere kleinere indie games waar een grote publisher achter zat. ¬†Ik heb ook even de Xbox One Elite controller uitgeprobeerd‚Ķ die een hoop triggers aan de onderkant had zitten, en de mogelijkheid had om te trigger ‚Äėtravel-distance‚Äô te regelen. ¬†Mooi ding, ligt erg ergonomisch in de hand‚Ķ maar dat waren toch wel teveel knoppen Smiley.

Zo ging het verder van hal tot hal.  Die hallen bleven weliswaar niet gevuld met grote games.  De ene hal was gevuld met een mix van kleine indie games, cos-play standjes en gaming gear (kick-ass bureaustoelen bv.).  Een andere hal was dan weer gevuld met verkoopstandjes waar je t-shirts, beeldjes, cosplaypruiken en andere prullaria kon kopen.  Er was ook een hal gevuld met eetstandjes, uitrusthoekjes met kussens en zetels, speelstanden waar je onder meer kon pingpongen maar dan met een voetbal en je hoofd als pingpongpallet en tientallen vierkante meters aan retro gaming (amiga anyone?).  In een woord:  gaming was er vertegenwoordigd in al zijn facetten.  Zelfs scholen met een game development opleiding hadden er een stand.

Let’s play: Fallout 4
Tegen 3 uur ‚Äôs middags hadden we alle hallen ‚Äúgezien‚ÄĚ, in de ene waren we wat langer blijven plakken als de andere. ¬†We waren nu mentaal voorbereid op de lange wachtrijen, en we voelden ons klaar om een selectie aan games te maken die we zouden gaan spelen.Onze eerste keuze viel op Fallout 4.  Ik had wel wat tijd in Fallout 3 steken, maar heb het nooit fanatiek gespeeld, laat staan dat ik elk hoekje van de map heb ontdekt.  Ik vond het qua spelconcept wel geniaal, dus ik was best nieuwsgierig waar Fallout 4 naar toe ging.  De release datum van Fallout is nog ver weg, dus een demo spelen kon je niet.  Je kreeg wel een introductie tot het vernieuwde S.P.E.C.I.A.L. skillsysteem.  Voor zover ik de Duitstalige spreker kon volgen zijn er dus tot 250 soorten skills te verdienen! Daarna kreeg je wat filmpjes van de gameplay te zien, waarin ook je trouwe viervoeter aan bod kwam. Erg vernieuwend voelde de gameplay niet aan, het zag er voornamelijk uit als Fallout 3 met verbeterde graphics. Ook de slow motion kills waar je een lichaamsdeel van je doel kunt kiezen tijdens een gevecht was weer aanwezig.

Let’s play: Metal Gear Solid V, The Phantom Pain
Ikzelf had nog nooit Metal Gear Solid gespeeld, maar veel MBGers hadden me al verteld hoe goed die games zijn. ¬†Ook mijn collega prees die games de hemel in, dus de keuze voor het volgende game was snel gemaakt: ¬†laten we Metal Gear Solid V: The Phantom Pain eens uitproberen. ¬†Bovendien was de wachtrij ‚Äúslechts‚ÄĚ anderhalf uur lang. ¬†Het wachten viel ook reuze mee eigenlijk. ¬†Rondom de stand had Konami wat cosplayers voorzien die wel erg goed waren. ¬† Je kunt trouwens ook niet geloven hoeveel mensen er op hun Nintendo DS of op hun mobiele telefoon een spelletje speelden. ¬†We hebben onszelf wel vervloekt dat we onze portable gameconsole niet bij hadden (PlayStation Vita FTW!).Na anderhalf uur mochten we eindelijk plaats nemen aan een spelconsole. ¬†In de missie moest je een doelwit uitschakelen dat verschanst zat in een verlaten dorp in een woestijn. ¬†Je moest eerst naar het dorp toe rennen. ¬†Eenmaal daar aangekomen moest je zo stealth mogelijk proberen alle wachters uit te schakelen. ¬†Je had daarvoor een sniper rifle en assault rifle. ¬†De controls waren niet erg intu√Įtief, getuige de game guide die bij elke console zat om je door de missie te loodsen. ¬†Het spel speelde naar mijn mening als een doorsnee third person shooter met stealth aspecten. ¬†Toen ik 3 keer dood was toonde de game guide me dat ik het dorp kon laten bombarderen. ¬†Daarna was het vrij simpel om dat dorp binnen te wandelen en het doelwit uit te schakelen. ¬†De game guide toonde me vervolgens ook nog een soort walker tank waarop een zwaar wapen gemonteerd stond‚Ķ Je kon op een of andere manier vragen dat ze die dropten via een supply drop. ¬†Geen idee of dat een cheat was of niet, maar het voelde wel als een. ¬†Ik vond het wel jammer dat je de missie eigenlijk niet kon doorspelen zonder hulp van een game guide.  Ook mijn collega die eerdere versies van Metal Gear Solid had gespeeld geraakte er maar niet door zonder game guide.  Het spel sprak me wel aan, maar dat doet elk spel waarin een stealth aspect zit.  Ik ben meteen Metal Gear Solid gaan downloaden op de PlayStation Store en die beginnen spelen op mijn PSVita tijdens mijn vakantie.

Let’s play: Assassin’s Creed Syndicate
Rond een uur of 5 ’s namiddags was er al heel wat volk terug naar huis vertrokken.  En dat merkte je aan de wachtrijen want die waren plots een stuk korter.  Aan de Assassin’s Creed stand was de wachttijd van 2,5 uur gereduceerd naar 1,5 uur.  Het ideale moment dus om aan te sluiten.  Wat me opviel is dat de rij heel erg lang stilstond, en dan plots een erg groot stuk opschoof.  Na een groot uur kon ik eindelijk binnen.  Ik snapte meteen waarom de rij zo snel opschoof.  Die grote vierkanten doos, waar je eigenlijk niet meer dan wat Assassin’s Creed Syndicate posters en statues kon zien, zat tjokvol met PS4 consoles waarop je Syndicate kon spelen.  Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat er om en bij de 120 consoles stonden.Koptelefoon op gezet en de controller in de hand genomen kwam ik tot de aangename verrassing dat je de missie met Evie kon spelen. ¬†Het was de missie die Ubisoft demonstreerde in playthrough video die ze met GamesCom hadden gereleased. ¬†Ik wist dus eigenlijk wat je moest doen. ¬†In de missie had je 3 mogelijkheden om je einddoel te bereiken. ¬†In de video hadden ze twee ervan hadden snel uitgelegd, terwijl ze een derde volledig speelden. ¬†Het ideale moment dus om 1 van die andere twee eens te proberen. ¬†Maar het bleek al snel dat die paden niet volledig uitgewerkt waren. ¬†Na het stelen van een sleutel had ik geen flauw idee waar naartoe. ¬†Een game guide duwde me al snel in de richting van de missie die gespeeld werd in de video. ¬†Dus speelde ik die missie maar‚Ķ tot 2 keer toe, want Afekx is bij momenten een snelle en effici√ęnte assassin Smiley.

Ik ben ook naar Assassin‚Äôs Creed: The Tour geweest. ¬†De gameplay was niet erg veel anders. ¬†Ik greep intu√Įtief erg veel terug naar de rope launcher. ¬†Evie is beter in stealth kills, en dat past ook beter bij mijn speelstijl. ¬†De wapens en skills die Evie heeft leken me wel wat bij het haar gegrepen‚Ķ Voltaic bombs die je vijanden elektrocuteren en de kameleon skill waarmee ze volledig onzichtbaar wordt voor haar omgeving lijken me respectievelijk bij het haar gegrepen en veel te krachtig. ¬†Daar is naar mijn mening nog wat schaafwerk aan.

Conclusie
Was GamesCom de moeite? ¬†Ik vind van wel. Je bevindt je wel degelijk in het Gamerwalhalla. De grote spelers zijn aanwezig. De grote verrassing was wel dat Sony dit jaar afwezig was. De reden? ¬†Sony's grote announcements zijn al op E3 gemaakt, en dit jaar hebben ze bovendien gekozen om op de Paris Game Week aanwezig te zijn. ¬†Dat kon wat mij betreft de pret echter niet bederven. ¬†De vari√ęteit aan games was wel degelijk aanwezig. ¬†Ook het feit dat alles wat met games te maken heeft een plaatsje kreeg op de beurs was voor mij een plus. ¬†Niet enkel de grote spelers waren aanwezig, maar ook kleine indie games, cosplayers, retro gaming, etc. waren netjes vertegenwoordigd.

De grote tegenvaller was voor mij de lange wachtrijen.  Maar dat ligt wellicht aan het feit dat dit mijn eerste keer op een gamesbeurs van dit formaat was.  Veel mensen weten blijkbaar waar ze zich aan moeten verwachten, want ze hebben kampeerstoelen en draagbare consoles (vooral Nintendo DS) mee om "comfortabeler te kunnen wachten".  Uiteindelijk heb ik wel de games kunnen spelen die ik wou proberen, maar aan meer dan een spel of 3 zul je toch niet geraken vrees ik.

Reacties op dit artikel (2)

  1. Re: GamesCom 2015 verslagDoor LexSurax op 21 aug 2015, 19:39

    had er ook wel heen gewild, maar als ik de wachttijden zie dan troost me dat een beetje
    wel een mooie ervaring zo te lezen!
  2. Re: GamesCom 2015 verslagDoor Okian2 op 22 aug 2015, 07:54

    Ik sluit me volledig aan bij Lex.
    Bedankt om je ervaring te delen hier! Brede lach

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.