Shoutbox

Bezig met laden ...

Hallo Cees, welkom terug! MBG is min of meer verhuisd naar Discord LINK ThumbsUp
edit: Zag dat je het inmiddels al gevonden had Grijns
gepost door Bram_76_NL, 8 jul 2020, 12:57
Hallo MBG mensen. Hoe is het met iedereen hier? ben weer terug van LANG weg geweest haha hoe is het hier allemaal?
gepost door PaRtY_TiMe_NL, 22 jun 2020, 21:59
Voor de liefhebbers van TD2. Heb een clan opgericht DE OUWE HAP. Iedereen is welkom. Ben zelf regelmatig on-line. Groet Peter Smiley
gepost door Ouwe_pik, 7 mei 2020, 12:54
de plus games voor april zijn uncharted 4 en de laatste dirt rally game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 maa 2020, 09:17
de plus games van maart zijn shadow of the collosus en een of andere sonic game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 feb 2020, 09:09
Speel GR Breakpoint juist doordeweeks maar niet op vaste tijden ivm 3 ploegen dienst werk. En weekends zijn voor het vrouwtje. Maar voor de raids wil ik wel afspreken liefst op vrijdagavond ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 3 feb 2020, 22:59
Zijn er van jullie die wat call of duty spelen?
gepost door Goofkee, 1 feb 2020, 19:24
Welkom shain, ik zag dat je discord ook al hebt gevonden ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 31 jan 2020, 17:28
Zo, leuke games! Thnx sali.
gepost door Bram_76_NL, 31 jan 2020, 17:27
de plus games voor februari zijn bioshock 1 en 2 en infinity , en de sims 4
gepost door sali-71, 30 jan 2020, 08:54
hoi ben  nieuw hier  en speel  breakpoint op de ps4  en wil graag de raid eens doen ben lvl 170 dacht ik nu
speel weekends vaak door de week niet ivm werk  psn is ShainA0570
gepost door ShainA0570, 27 jan 2020, 12:33
Fijn nieuwjaar gewenst voor iedereen
gepost door LexSurax, 2 jan 2020, 11:20
iedereen nog de beste wensen voor 2020 !!!
gepost door sali-71, 2 jan 2020, 09:09
Speel ze beide 😁
Al staat Breakpoint ff op laag pitje. Ben op zoek naar mensen voor de raids
gepost door Ouwe_pik, 1 jan 2020, 15:57
Hey Case,
Zit je ook op Discord? Dat gaat tegenwoordig wat sneller...
gepost door LexSurax, 30 dec 2019, 00:35
Iemand die Ghost Recon Breakpoint in coöp wil spelen ( of COD MW) voeg mij toe.
Case-bTp
gepost door Case-bTp, 29 dec 2019, 18:30
Fijne feestdagen iedereen!!!
gepost door LexSurax, 25 dec 2019, 10:12
Thnx Johan Brede lach
B3 gaat er ook wel komen en dan laat ik het je gelijk weten ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 15 dec 2019, 15:13
hey peter ik denk inderdaad dat je je meer gaat vermaken met COD , mocht je toch borderlands 3 uit de budget bak vissen of tweedehands kunnen kopen ik wil wel helpen .  
gepost door sali-71, 14 dec 2019, 12:10
Thnx voor de info ThumbsUp
Gaat waarschijnlijk COD worden na YouTube Grijns Ziet er een stuk beter dan voorgaande delen lijkt volgens mij op mw3 en die vond ik top Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 12 dec 2019, 11:50
Pffft lastige keus 2 geweldige games maar totaal niet te vergelijken. Heb beide games platinum en vind cod weer een geweldige mp hebben. Leuker dan de voorgaande delen. Bo3 heeft weer een geweldig verhaal/sp. Waar je wel weer even zoet mee bent. Sorry hier schiet je ook niet zo veel mee op.
gepost door McHCM, 12 dec 2019, 09:54
Kerst hulp gevraagd Brede lach
Mag kiezen van de kerstman tussen COD Modern Warfare of Borderlands 3 Brede lach Maar kan geen keuze maken en allebei is geen optie Ik zeg niets Dus hellup Tong
gepost door Ouwe_pik, 10 dec 2019, 18:34
Gefeliciteerd Naik!!!
gepost door LexSurax, 6 dec 2019, 13:51
Een mooi moment om nog eens de ontstaangeschiedenis van onze favoriete console te lezen die door jou geschreven is: Het Ontstaan Van Een Merk
gepost door LexSurax, 4 dec 2019, 08:15
Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van PlayStation. 03-12-1994 werd de ps1 op de wereld los gelaten en de wereld was nooit meer het zelfde.
gepost door McHCM, 3 dec 2019, 21:51
Leden

Welkom nieuwe leden

Nickstar038 sinds 30 aug 2020, 19:10

Strontvliegje sinds 30 apr 2020, 17:28

Knoxx sinds 28 apr 2020, 12:55

Own1ng sinds 6 apr 2020, 19:53

Wie is er online?

57 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: Overwatch

Game Reviews3 jun 2016, 21:24 door Dubldi - 2942 keer gelezen
Met een Beta van 9,7 miljoen spelers zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoe zal het eerste spel van Blizzard in de First Person Shooter genre worden ontvangen? Je leest onze mening hierover in de review van deze vrijdag!



Platform: PS4
Genre: FPS
Uitgever: Activision
Ontwikkelaar: Blizzard
Multiplayer: Ja
Demo in de store: Nee
Releasedatum: 24 mei 2016
Reviewer: Dubldi

Intro

Het is alweer 18 jaar geleden dat we een nieuwe IP hebben gezien van Blizzard. In 1998 creëerden zij de wereld van Starcraft, en sindsdien zijn al hun games gebaseerd op 3 pilaren; Warcraft, Diablo en Starcraft. Vanaf dit jaar mogen we een nieuwe wereld daar aan toevoegen; Overwatch! Dit is tevens het eerste spel van Blizzard dat een gelijktijdige release ziet op zowel de PC als consoles.

Overwatch is een teambased shooter met 21 unieke heroes, met elk hun eigen speelstijl en karaktereigenschappen. Je kunt het spel het beste vergelijken met Team Fortress; sommigen noemen het ook wel een MOBA, maar anders dan dat je Heroes moet selecteren, kun je het niet typeren als MOBA.

Het ontbreekt aan een level-up/upgrade systeem tijdens de match. Ook zijn er geen traditionele lanes en towers en creeps die men moet 'pushen'. Nee, Overwatch draait om het teamwerk. Elke map kent weer verschillende objectives die je als team moet bereiken; het allerbelangrijkste is dat je dit samen met je team weet te doen.

 


Story

Het echte verhaal van Overwatch is niet heel erg diepgaand. Er is een groep van helden die de mensheid ooit heeft gered van de Omnics, een soort AI/Robot ras dat de oorlog met de menseheid verklaarde. Nu worden ze weer opgeroepen om hun heldendaden te herhalen. Maar in het spel zelf speel je nooit tegen de Omnics, en wordt er ook niet verteld over een naderend einde van de wereld. Overwatch moet het hebben van de achtergrond verhalen van elk van de Heroes.

En Overwatch kent meer dan genoeg unieke Heroes waaruit de speler kan kiezen. Blizzard heeft van enkele karakters ook zeer mooie CGI video's uitgebracht die de karakters uitlicht. Ze staan ook bekend voor hun filmpjes, en stellen dit keer ook niet teleur. Het niveau is Pixar waardig; maar de 'cartoony' stijl moet je ook wel liggen.

Heroes

De helden in Overwatch kun je indelen in 4 categorieën. Het is ook belangrijk dat je team een mix vindt van de juiste karakters bij elkaar; of de helden kiest waarmee je je tegenstander het lastig kan maken. Dit zijn de 4 types:

1. Attack

Dit zijn Heroes met hoge mobiliteit en wendbaarheid, medium damage output en medium health. Ze worden ook wel de 'flankers' van het spel genoemd. Werk jij graag van achter de vijandelijke linie om je tegenstanders op het verkeerde been te zetten? Dan past deze klasse goed bij jouw speelstijl.

2. Defend

Dit zijn Heroes met lage mobiliteit, maar met hoge damage output of utility. Ze hebben ook medium health. Moet je een control punt verdedigen? Dan kun je het beste deze Heroes gebruiken vanwege hun hoge stopping power. Blijf jij graag op de achtergrond en kies jij je doelwitten van een afstand, dan passen deze Heroes bij jouw speelstijl.

3. Tank

Dit zijn Heroes met hoge health en/of schilden. Zij kunnen je team beschermen tegen de hoge damage dealers. Vaak worden ze gebruikt om langs bepaalde choke points te pushen. Ze zijn vaak log en langzaam, maar essentieel voor het succes van het team. Vang je graag schade op en bescherm jij je medespelers, kies dan deze klasse.

4. Support

Dit zijn Heroes met lage health, maar met de mogelijkheid om het hele team te buffen en/of te healen. Je zult veel minder vaak kills maken, maar de nadruk leggen op ondersteuning bieden en assists maken. Elk team heeft minimaal een van de support klasse nodig. Help jij graag je team in plaats van de hoogste killstreak te halen? Dan past deze klasse heb best bij jou.

 


Gameplay

Overwatch kent niet een hele diverse reeks aan mappen, met slechts 12 verschillende mappen, maar het spel heeft wel 4 verschillende modi. In Quickplay worden ze ook random achter elkaar gekozen. Dit houdt de gameplay leuk en afwisselend. De game modes zijn:

1. Escort

Het doel van het aanvallende team is om de payload van punt A naar punt B te brengen. De verdedigers moeten dit zien te voorkomen.

2. Control

In Control is er een bepaald punt op de map die je moet veroveren. Het team dat het langste in de de zone kan blijven, wint de ronde. Je speelt een best-of-three; dus degene die 2 rondes wint, wint de uiteindelijke match.

3. Assault

Hier moet het verdedigende team eerst punt A beschermen. Het aanvallende team moet punt A zien te veroveren. Als punt A veroverd is, dan vallen de verdedigers terug naar punt B en mogen de aanvallers oprukken naar punt B.

4. Hybride

Dit is een mix van Assault en Escort. Het aanvallende team moet eerst punt A zien te veroveren; vervolgens exorteren zij de payload van punt A naar punt B.

Overwatch is heel simpel in de basis; om zo elke speler de kans te geven om de mappen uit hun hoofd te leren kennen. Healthpacks zijn erg belangrijk; je zult moeten leren waar je deze kunt vinden in het heetst van de strijd.

De mappen zijn ook ontwikkeld met de gedachte dat je Heroes hebt die ook verticaal hun doel kunnen benaderen. Elk chokepoint kent ook wel een omweg, om zo de stationaire verdedigers van achteren te verrassen en uit de weg te ruimen.

Elke match blijft daardoor leuk om te spelen. Je wisselt ook vaak van Defenders naar Attackers of vice versa tegen hetzelfde team. Gebruiken zij 'goedkope' tactieken om jouw team van hun doel te weerhouden? Dan mag jij de match erna het op dezelfde of op een eigen manier ook proberen!

 


Sound

Het geluid in Overwatch heeft een speciale functie. Toen ik begon moest ik erg wennen aan het ontbreken van een minimap. Je kunt heel makkelijk een Hero over het hoofd hebben gezien en dan staat er ineens een Reaper achter je.

Maar in plaats van een minimap werkt het spel meer met audio. Elke Hero heeft zijn eigen karakteristieke audio. Het spel dimt het geluid van je medespelers, en verhoogt het geluid van je tegenstanders. Het is alsof ze hun aanval van te voren aankondigen, je moet alleen wel weten welke uitspraak bij welke ability hoort.

Zo kun je de Riptire van Junkrat al van mijlenver aan horen komen; je kunt je dan verstoppen of het wiel aan flarden schieten. Of de High Noon van McCree hoor je ook boven al het geweld op je scherm uit. Je kunt er dan voor zorgen om niet in zijn gezichtsveld te gaan staan. Op deze manier leer je Heroes kennen en ook wanneer je je 'counter' in moet zetten.

Ik vind het een uniek en leuk gebruik van de audio in het spel. Hoe beter je er op gaat letten en hoe meer je je oor erop afsteld en traint; hoe beter je als team ook kunt functioneren. Als Zanyatta of Lucio kun je je teamleden tijdelijk beschermen tegen hoge damage van bijvoorbeeld de Ultimate van Hanzo; maar dit moet je wel juist timen. En zo zijn er nog talloze 'truukjes' die je leert in het spel.

Graphics

Overwatch speel je in 1080p op 60 FPS en is dus zeer vloeiend; en net als andere Blizzard games ziet het er weer gelikt uit. Je moet wel houden van de art stijl. Dit is soms cartoony, maar nooit over de top. Het kleurgebruik is zeer divers en het palet zorgt voor grote contrasten in het spel.

Dit is goed te zien in het ontwerp van de mappen. Ze zijn onderscheidend van elkaar in locatie. Van de industrie in Volskaya en de Oosters getinte Hanamura, tot de glamour in Hollywood en het mystiek Egypte. Ze hebben allemaal hun eigen karakteristieke tint, waardoor het altijd verfrissend blijft om te spelen.

Ik ben altijd al fan geweest van de spellen van Blizzard. Ze hebben een art department die mij erg aanspreekt. Daarom was ik ook blij om te zien dat veel elementen ook in Overwatch terug te zien zijn. Reaper speelt bijvoorbeeld ook als een dualwielding Demon Hunter uit Diablo 3.

 


Speelduur

Helaas bevat het spel geen story mode. Een gemiste kans, want Blizzard staat er ook om bekend unieke werelden te maken met een enorme lore erachter. Het verhaal had potentie in Overwatch en zou ook de speelduur verlengen. Maar ze hebben er voor gekozen om zich puur te richten op de multiplayer.

En de multiplayer hebben ze naar mijn mening goed uitgevoerd. Het blijft verslavend om nieuwe levels te bereiken; nieuwe loot crates te openen en alle skins en spays te unlocken voor je favoriete karakters.

Overwatch leent zich er ideaal naar om 'even' 2 potjes te spelen in Quick Play voor het slapen gaan. Maar je kunt ook in groepjes urenlang 'pub stompen' of oefenen voor competitieve play in de Custom Matches.

Verder zijn er ook de Weekly Brawl, die elke week wisselt. Bepaalde modifiers staan dan aan, en het doel is dan vooral om zo veel mogelijk lol te hebben in een potje. Op het eerste gezicht lijkt het nogal magertjes als je de prijs/content vergelijking maakt; maar lol is wel het sleutelwoord. Speel je dit met plezier 100 uur? Dan valt een sterke campaign van 20 uur ook in het niet.

Toch had ik graag meer spel modi willen zien, of misschien een coop mode tegen de Omnics. Misschien dat toekomstige DLC dit zal toevoegen. In de tussentijd vermaak ik me nog prima met de multiplayer en ben ik nog in het proces elke map binnenste buiten te leren, net als alle abilities en tools van elk karakter me eigen te maken.

Conclusie

Blizzard levert wat het belooft. Verwacht geen diepgaande analyses en modellen met damage modifiers of defense buffs. Nee, Blizzard houdt het lekker simpel met Overwatch. Het is echt een 'plug-and-play' model en dit houdt de drempel laag voor iedereen die ook niet heel goed is in de FPS genre. Er zijn ook rollen voor diegene weggelegd die liever willen healen of tanken of snipen.

De focus ligt dan ook sterk op het Team, niet alleen de samenstelling van je eigen team is belangrijk, maar ook de goede afstelling op de tegenstander. Kom je niet langs een goed gestationeerde Bastion? Flank hem met Reaper, of haak hem met Roadhog eruit. Tijdens matches wisselen van karakter is even belangrijk als een gebalanceerd team hebben.

Ondanks de simpele basis, kent Overwatch wel veel diepgang. Ze hebben elementen van andere spellen overgenomen, samengesmolten en gepolijst met als resultaat de onderhoudende en verslavende gameplay van Overwatch. Dit blijkt opnieuw weer de sleutel van het succes van de nieuwste IP van Blizzard. Een waar ik in de toekomst van hoop nog meer van mogen te zien!

 


Pluspunten

- Gepolijste en gebalanceerde Blizzard afwerking
- Hoge fun factor, vooral online met vrienden knallen
- Veel variatie in Heroes
- Makkelijk op te pakken
- Lastig neer te leggen

Minpunten

- Een beetje 'kaal' uit de doos
- Altijd nog 'even' het volgende level halen voor de loot crate

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay: 9
Grafisch: 9
Sound: 9,5
Speelduur: 8,5
Totaal: 9

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
        
WinkelPrijs
Wehkamp
€67.99
Bol.com
€59.99
Bart Smit
€59.99
Intertoys
€59.99

Reacties op dit artikel (2)

  1. Re: Review: OverwatchDoor DutchGamer78 op 4 jun 2016, 12:43

    Deze review bevestigd dat deze game niets voor mij is... Ik wacht nog even op No Man's Sky.
  2. Re: Review: OverwatchDoor Typhon op 8 jun 2016, 12:50

    Goede review Dubs... wel een beetje bevooroordeeld...Knipoog

    "Kaal uit de doos" Ik zeg niets is nogal een understatement, laat staan de pre-orderbonus.
    Mis voor mijzelf de "diepgang". Het hoeft geen rpg te zijn maar wat unlocks op abilities/ wapens zou imo beter zijn geweest.
    Voor de rest, leuk spel, lekker casual.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.