Shoutbox

Bezig met laden ...

Dank je lex
gepost door Freak83, 12 jul, 19:09
Gefeliciteerd freak!
gepost door LexSurax, 12 jul, 10:21
Klinkt cool speedy
gepost door LexSurax, 12 jul, 10:21
Eergister Jurassic World gekocht! Wat een toppertje is dat zeg! Aanrader voor iedereen die iets met Dino's heeft Smiley Een snelle leercurve maar als je eerdere tycoon games hebt gespeeld rol je er toch best snel in!
gepost door -MBG-Speeddy, 11 jul, 13:46
Nog mensen hier die OnRush hebben?  Is nu in aanbieding  in de store...  Zeer leuk racespel.  Gaat een keer niet om het winnen van races maar gewoon om het beuken van anderen.  De Deluxe versie is de extra kosten niet waard trouwens
gepost door FriekNL, 10 jul, 13:04
Dank je voor je info Ramon en ik heb zonet via shareplay bij Johan aka
mcMCM gekeken en het ziet er leuk uit. Ik ga m zo bestellen bij bol voor 27 euro.
gepost door grasmaaier1962, 10 jul, 13:01
heel leuk, maar ik ben er gewoon niet goed in om verder te komen dan de 3de stage. wel ooit eens in 4 en 5 gekomen maar dat was toeval
gepost door rasgyn, 10 jul, 11:24
een goedemorgen allen Grijns

ik heb een vraagje over t spel Cities Skylines - PS4, zijn er leden met dit spel en is het wat?
gepost door grasmaaier1962, 10 jul, 10:31
Goeoeavond
gepost door LexSurax, 5 jul, 23:13
middag
gepost door TvR_NL, 5 jul, 12:22
Ik neem het terug. Staat inmiddels weer gelijk binnen 5 minuten
gepost door LexSurax, 2 jul, 21:32
Geen fijne avond voor onze Belgische voetbal vrienden Bedroefd
gepost door LexSurax, 2 jul, 21:25
@etje, ik helaas niet. Heb zelfs deel 4 niet uitgespeeld nog... Verlegen
gepost door LexSurax, 1 jul, 16:36
Zijn er hier nog mensen die van plan zijn Fallout 76 te gaan spelen?
gepost door Etje50, 29 jun, 13:30
Invite me: wolffy1983
Voor The Division !
Love 2 Help when online 👍🏼
gepost door Wolffy1983, 28 jun, 14:13
een Goedemorgen leden,

We geven tot 30 juni gratis de Turning Tides expansion voor #Battlefield 1 weg: voor meer info zie t forum.
gepost door grasmaaier1962, 28 jun, 07:09
Vandaag GoW voor 38 euro bij bol.com ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door RvG_NL, 25 jun, 14:28
Net The Division 1 + Season Pass gekocht bij Intertoys! Wie doet er vanavond mee? Smiley
gepost door -MBG-Speeddy, 21 jun, 16:38
een Goedemorgen allen,

mocht je evt zin hebben om de Crew2 te gaan spelen ? de open beta is nu te downloaden in de psn store.
gepost door grasmaaier1962, 21 jun, 10:15
The division mag je me altijd een invite voor sturen. Ik wil ook alle shields halen. Incursion ook altijd leuk.
gepost door Freak83, 17 jun, 22:58
Ruuustaaaagh Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 19:30
Sure bril, hoe is het hier?
gepost door tielliem, 17 jun, 19:26
@p8terthegr8, Bedank voor je antwoord. En de incursions moet ik ook nog doen
gepost door Prins Bernhard, 17 jun, 18:51
Heb binnenkort The Division weer in mijn bezit Brede lach
Dus ga er weer mee aan de slag dan moet die incursions nog steeds doen Geschokt Ik zeg niets Grijns
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 18:07
Still alive Tiel ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 17 jun, 10:57
Leden

Welkom nieuwe leden

Gwen80 sinds 10 jul, 22:11

Prins Bernhard sinds 17 jun, 18:31

Krissie sinds 22 mei, 23:01

Pth sinds 13 apr, 00:15

Wie is er online?

32 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

REVIEW: Crash Bandicoot ’N Sane Trilogy

Game Reviews2 aug 2017, 09:52 door LexSurax - 344 keer gelezen
McHCM heeft zijn oude jeugdheld onder de loep genomen in deze remake. Doorstaat Crash de test of is het vergane glorie? Lees het in zijn review.Platform: PS4
Genre: Platform
Uitgever: Activision
Ontwikkelaar: Vicarious Visions (remake), Naughty Dog (orgineel)
Multiplayer: Nope
Demo in de store: Nee
Reviewer: McHCM

A blast from the past
1995, een prachtig jaar: de gulden bestond nog, de house muziek maakt een ongelooflijke groei door, Ajax wint de champions league, maar misschien wel het allerbelangrijkste, zeker voor ons gamers: 29 September 1995 lanceert Sony haar eerste PlayStation in Europa. Na een ruzie met Nintendo met wie ze in eerste instantie een Nintendo PlayStation wilde maken, ging Nintendo er op de laatste dag met Phillips vandoor en de CDi is geboren. Sony doet zijn ondertussen legendarische middelvinger naar Nintendo en het merk PlayStation is geboren. Sony is niet gek en kijkt goed naar de concurentie en snapt dat het een mascotte nodig heeft zoals Nintendo Mario en Sega Sonic heeft. Ze geven Naughty Dog de opdracht een platformer te maken en die komen met Crash Bandicoot. Crash is een door dokter Neo Cortex genetisch gemanipuleerde buideldas. 3 games, 4 generaties spelcomputers en een dikke 20 jaar later eren ze de eerste mascotte van Sony met een remake. Of ik er weer net zo enthousiast van word als toen vertel ik je in de volgende review.


The good, the bad and the Bandicoot
In Crash Bandicoot (deel 1 dus) wordt Crash door Dr. Neo Cortex uit de natuur gehaald. Hij wil hem genetisch manipuleren om zo een buideldas met super kracht te maken. Dr. Neo Cortex wil van Crash de leider maken van zijn dieren leger. Echter als hij Crash via Evolvo-ray de Vortex in wil hebben weigert het apparaat en krijgt Crash de mogelijkheid te ontsnappen. Hij springt uit het raam en beland op het strand van Whumpa Islands. Maar omdat Dr. Neo Cortex de vrouwelijke buideldas genaamd Tawna in de machine wil gaan plaatsen besluit Crash op avontuur te gaan om Dr. Neo Cortex te verslaan.

Crash Badicoot 2 - Cortex Strikes Back: Nadat Crash Dr. Neo Cortex verslagen heeft valt de dokter uit zijn schuilplaats en komt hij in een grot terecht. Hier vindt hij kristallen waarvan hij denkt dat ze bepaalde krachten hebben. Hij neemt er 1 mee naar zijn lab om het te onderzoeken. Hij komt er achter dat zeer binnenkort de planeten op de juiste lijn staan waardoor er een Solar Flux gaat ontstaan welke de aarde kan vernietigen. Neo vraagt zijn collega Dr. N. Gin om een nieuwe door kristallen aangedreven Cortex Vortex te bouwen om de Solar Flux energie te kunnen vangen. Hiervoor hebben ze 25 kristallen nodig en verzinnen een list om Crash die voor hun te laten verzamelen.
Een jaar later maakt Coco, de zus van Crash, de slapende Crash wakker om een nieuwe batterij voor haar laptop te laten halen. Wanneer hij dit doet wordt hij echter ontvoert door Cortex en in een warp-room gegooid om de kristallen te verzamelen. Als Crash de eerste kristal heeft verschijnt er een hologram van de vroegere partner van Cortex: Dr. Nitrus Brio die het één en ander aan Crash uitlegt en verteld dat wanneer hij 42 Gems vind Brio een laser kan maken die de Cortec Vortex kan vernietigen.

Crash Bandicoot 3 - Warped: Nadat de Cortex Vortex is vernietigt door Brio’s laser vallen er delen in Tropische berg waardoor een kwaadaardige entitieit vrijkomt: Uka Uka. Uka Uka blijkt de mastermind achter de vorige plannen van Cortex te zijn en roept hem op het matje. Maar omdat Uka Uka net vrij is en daarom niet de beroerste is vraagt hij Dr. Nefarious Trophy om Dr. Neo Cortex te helpen om Crash voor eens en altijd te verslaan. Dr. Nefarious Trophy bouwt een tijdmachine om zo meer kristallen in verschillende tijden te verzamelen. Ondertussen bij Crash thuis voelt Aku Aku dat Uka Uka (ik moest weer lachen toen ik het opschreef) vrij is en beveelt Crash en Coco binnen te komen. Hij legt uit dat Uka Uka de kwaadaardige tweeling broer van hem is en dat hij eeuwen geleden opgesloten werd om de wereld van hem te verlossen. Ze gaan naar de tijd machine om Dr. Neo Cortex en Dr. Nefarious Trophy voor te zijn en alle kristallen en gems te verzamelen.

 


A cat has nine lives and a bandicoot has thousends
Het plot is niet zo heel dik zoals je kunt lezen en zeker 20 jaar geleden was dat meer regel dan uitzondering. De gameplay is dat dan ook niet. Het is lopen, springen, draaien. Je springt op kisten, je spint vijanden weg en verzamelt whumpa fruit. En dat wil je, dat fruit verzamelen, want 100 whumpa fruit is 1 leven en die levens heb je nodig. De game is namelijk zeer precies, en dat is helemaal niet erg maar wel even wennen. Oldschool 1x raken is af kent de nieuwste generatie gamers niet eens denk ik, gelukkig heeft Vicarious Visions de game niet 1 op 1 overgenomen, maar wat extra checkpoints toegevoegd. Ook Het Aku Aku masker wat je kan vinden in levels dat er voor zorgt dat je een extra keer geraakt kunt worden en bij 3 gevonden maskers zelfs tijdelijke onsterfelijkheid geeft, kun je meenemen naar het volgende level. Houd er in ieder geval rekening mee dat je nog wel eens af gaat en het "Game over" scherm ziet. Gelukkig kun je direct verder met 5 nieuwe levens en de oudere gamer weet: vroeger was dat heel anders.

Computers waren nog niet zo goed als dat ze nu zijn en voor verhaallijnen moest je vooral bij RPG’s zijn. Nu is het verhaal bij mij en zeker midden jaren 90, altijd ondergeschikt aan de gameplay. En die gameplay is het beste te omschrijven als 2.5D platforming. Was het in die tijd vooral van links naar rechts, deed Naughty Dog het anders door je van het scherm af of naar het scherm toe te laten lopen. Hier en daar is er ook een van links naar recht sectie of een voertuig missie. Je loopt naar voren, achteren, naar links of rechts, je springt en je draait met respectivelijk de vierpuntstoets (pookje kan maar ik zou de druk toetsen aanbevelen omdat je dan minder de verkeerde kant op gaat) kruisje en vierkantje en that’s it.

In deel drie kun je ‘’upgrades’’ krijgen als je een baas verslaat. Je krijgt dan een dubble jump of extra lange spin attack. En daarmee doorkruis de verschillende levels van de games. De basis is dus simpel maar ik garandeer je regelmatig een vloek. En dat was bij mij vooral te danken aan mijn ongeduld. Als je wat meer tijd neemt of even goed kijkt wat er verlangt wordt zul je nog steeds dood gaan maar al een heel stuk minder. Ik hoor je denken:"Werden de games dan niet frustrerend?" Nee, althans bij mij niet en dat kwam doordat ik nooit het gevoel had dat de game wat fout deed maar dat het door mijn stommiteiten (lees ongeduld) kwam.
Wat wel frustrerend kan worden is wanneer je een 100% gamer bent. Elk level kun je namelijk meerdere keren doorlopen. De eerste keer om het einde en dus het kristal te pakken en je krijgt wat voor als je het level doorloopt en alle boxen pakt, en om het makkelijk te maken zul je sommige levels moet doorlopen om alle boxen te pakken zonder dood te gaan. Om het relic te krijgen zul je zo snel mogelijk door het level moeten in een time trail. In de regel hebben ze de gameplay dus 1 op 1 overgenomen buiten de extra's die ik al eerder heb genoemdHey! You're back, and you look better then ever!
De graphics zien er oogstrelend uit. Ze hebben de game van de grond af aan weer opgebouwd en gelukkig niet alleen gepatched en opgepoetst. Crash wil je aaien, hij ziet er zo knuffelbaar uit in full hd. Ook de omgevingen zijn met veel liefde getekend. De geluiden klonken mij allemaal origineel in de oren. Hier en daar zullen ze vast wat veranderd hebben maar dat is mij niet opgevallen. Ze hebben wel het volume hier en daar wat aangepast. Sommige vijanden hoorde ik mijn geheugen veel eerder dan dat ik ze nu deed maar dat kan ook zo maar mijn geheugen zijn wat me weer eens in de steek laat. En verder ook totaal niet belangrijk voor het spel.

Conclusie
Crash was een van de eerste, zo niet de eerste game die ik speelde op de PS1. Deze had ik overigens van een vriend gekregen. Ik had met hem geruild, hij mijn karperhengels ik zijn PlayStation. Van ruilen komt huilen zeggen ze maar daar heb ik gelukkig nooit last van gehad, maar goed ik dwaal af. Ik was dus zeer gelukkig met het nieuws dat Crash terug zou komen. Ook maakte ik mij zorgen. Het is nostalgie, iets met vroeger was alles beter. Ik was bang dat het mijn verwachtingen niet waar kon maken, maar gelukkig beeken die angsten ongegrond.
Crash Bandicoot ’N Sane Trilogy is een meer dan waardige remake die met veel liefde gemaakt is. Het ziet er prachtig uit en speelt lekker nadat je gewend bent aan de besturing, want die is gewoon oldschool. Hoe vaak ik wel niet dacht dat je kon dubbel jumpen in deel 1 en 2 en dan in een afgrond viel en mezelf weer voor de kop sloeg. Maar gelukkig is het precies zoals toen alleen dan in glorieus HD en ben ik blij dat onze grote vriend weer terug is. Ben je zelf niet vies van pittige maar eerlijke platformers dan kun je deze game blind aanschaffen. Voor nog geen 4 tientjes haal je 3 games in huis. Waarin je mooi de evolutie van de reeks kan zien. Nogmaals een waardige remake.

+ punten
+ Het is Crash Bandicoot
+ lastig, maar eerlijk  
+ 3 games op 1 schijf.

- punten
- eerlijk, maar lastig
- even wennen aan de verouderde gameplay
-

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay:7
Grafisch:9
Sound:8
Speelduur:10
Totaal:8,5

Reacties op dit artikel (0)

Geen reacties gevonden voor dit artikel.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.