Shoutbox

Bezig met laden ...

Iemand zin in battlefield1 squad?
gepost door Apartkiller, Gisteren, 21:40
Ik heb je toegevoegd en een om gestuurd Jmailuhu
gepost door FriekNL, Gisteren, 19:05
Wie zou mij kunnen helpen xp te grinden in The Division? Ik ben pas lvl 18 en zie gasten van lvl 200+ Als ik nou eens een keer met een hoog level persoon missies kan doen (die voor jullie makkelijk zijn), kan ik in no-time een aantal lvls stijgen. Voeg maar toe "JMailuhu" alleen serieuse mensen aub die mij willen levelen.
gepost door JMailuhu, 8 dec, 08:55
Nee, swat is niet actief. Is wel over gesproken op het forum dus wie weet... Grijns
gepost door Bram_76_NL, 6 dec, 19:59
Kleine vraag: Is het MBG-Swat nog actief op WW2 nu? + mensen die WW2 spelen voeg me toe: Vivalabam1
gepost door Vivalabam1, 6 dec, 18:10
Innige deelneming.
gepost door Vivalabam1, 6 dec, 18:09
TD maar weer eens oppakken Grijns
@wolfy heb per ongeluk je vriendschap verzoek verwijderd Huil
gepost door BOLD-1966, 5 dec, 19:13
Zie het ook nu pas van tqped Bedroefd
Had zijn bericht ook gelezen mbt de meeting maar wist ook niet dat het zo slecht ging. Bedroefd

Heb een berichtje op facebook van zijn vrouw gezet...
gepost door Bram_76_NL, 5 dec, 14:08
Zie het nu pas, Huil Huil Huil Huil

Rust zacht Patrick.

Gecondoleerd aan vrienden en familie.
gepost door McHCM, 5 dec, 09:29
                Beste Martijn

               een felicitatie
             hier geschreven
     of thuis verkregen op een kaart
         het hoort er allemaal bij
       op de dag dat men verjaart
         van Harte Gefeliciteerd
             met je Verjaardag
    en maak er een gezellige dag van
                       ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 5 dec, 09:05
Goedemorgen allemaal

een elk ieder gaat op zijn of haar
manier met verdriet om.

aanstaande vrijdagavond hou ik om
20.00 uur voordat ik een spel ga opstarten, 1 minuut stilte als eerbetoon naar Patrick / tqped toe.

hopelijk zullen vele MBGr's mijn voorbeeld volgen.
gepost door grasmaaier1962, 5 dec, 08:58
dit is nieuws wat je niet wilt horen
maar helaas t is de realiteit

al heeft Patrick ons nu verlaten
hij laat ons allen niet alleen
wat wij in hem bezaten
is altijd om ons heen

rust zacht kerel, we gaan je missen
heel veel sterkte en mijne oprechte condoleances voor familie, vrienden en een elk ieder die naast m stond.
Huil  
gepost door grasmaaier1962, 4 dec, 06:07
heel veel sterkte aan familie, vrienden en kennissen van tqped
gepost door TvR_NL, 3 dec, 22:49
Pff dat is ernstig nieuws. Sterkte aan de familie van tqped.
gepost door Skipperdoo, 3 dec, 20:20
Thnx iedereen.
gepost door Skipperdoo, 3 dec, 20:19
Gecondoleerd en sterkte voor familie en kennissen!
gepost door weener01, 3 dec, 19:10
Van harte Skipper ThumbsUp
gepost door BOLD-1966, 3 dec, 13:40
Jeetje  wat erg heb ook wel eens met hem gespeeld
gepost door PenDragon-007, 3 dec, 13:39
Gcondoleerd.
En heel veel sterkte voor familie en vrienden.
gepost door BOLD-1966, 3 dec, 11:20
Wow. Daar schrik ik echt van. Huil
Hij had nog gereageerd op de meeting dat hij niet kon ivm zijn gezondheid maar dat het zo erg was wist ik niet. Gecondoleerd aan iedereen die hem kende Bedroefd
gepost door LexSurax, 3 dec, 11:05
dat is vervelend, ik heb ook met hem gespeeld en wens hem een behouden vaart en de familie veel sterkte.
gepost door rasgyn, 3 dec, 08:46
van het slechte nieuws gekregen dat onze vriend en member of het eerst uur
tqped overleden is aan de gevolgen van en slepende zieke....facebook
gepost door Rudykawa, 3 dec, 07:14
veel plezier in thailand, en niet teveel rellen met die mu thai lui he? Tong
gepost door rasgyn, 3 dec, 00:10
Dat is een mooi vooruitzicht Rudykawa en ik wens je daar veel plezier en een mooie tijd toe ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 2 dec, 10:29
nog en maar uurtjes gamen en dan voor 6 weken naar Thailand :-*ThumbsUp
gepost door Rudykawa, 2 dec, 09:35
Leden

Welkom nieuwe leden

Apartkiller sinds Gisteren, 18:59

longonizz sinds 20 nov, 09:41

PantaniCBS sinds 17 nov, 11:15

Thoreln sinds 13 nov, 12:10

Wie is er online?

33 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

REVIEW: Assassin's Creed 2017

Game Reviews5 aug, 15:21 door rasgyn - 237 keer gelezen
Er worden messen getrokken op de bank bij Rasgyn thuis.

Wie ooit de Assassins Creed games heeft gespeeld zal ongeveer wel weten waar het over gaat. Er is een orde van Tempeliers die met technologische vooruitgang de wereld wil overnemen. In de game is dat nog wel te doen, maar als een persoon dat op het witte doek letterlijk uitspreekt dan kan het wel eens vreemd overkomen. De Assacijnen zoals Aquilar zijn dus tegen zulke praktijken en voor de vrije wil. De appel van Eden, is het zaad van onrust en het is aan beide partijen om deze in te nemen om de wereld te redden van de ondergang.

Ik heb een aantal reviews gezien van de film, en het word nogal afgekraakt. Ik persoonlijk vond de film wel leuk om te kijken. Niet alleen omdat ik de eerste delen van de AC serie leuk vond, maar ook omdat de film geen regelrechte kopie is van de game. Dat is altijd goed nieuws voor mij, mede omdat een game een game is en geen film. Een filmische vertoning van datgene wat je speelt op je Playstation moet niet de plaats willen overnemen in de bioscoop.Assassin’s Creed | Official HD Trailer #3 | 2017De hoofdrol is voor Aquilar, een rebels persoon. Mede doordat hij geen familie heeft sinds hij 8 jaar was. Zijn ouders waren beide afstammelingen van de Assacijnen. De Tempeliers zijn ook nog aanwezig en de twee groepen zijn nog druk in de weer met elkaar. Het gaat dus mis daar, en Aquilar vlucht waarna we hem weer zien in zijn dertigste jaren waar hij bekend staat om zijn criminaliteit. Hij word schijnbaar terecht gesteld en geëxecuteerd. Niets is minder waar wat hij word overgeplaatst naar Abstergo die zijn faciliteiten heeft in Andalusië, Spanje. Vanaf daar begint het Assassins Creed verhaal zoals we hem kennen. De nazaat gaat in de Animus en moet de Appel van Eden vinden in de naam van gehoorzaamheid, of als hij het slim doet die van de vrije wil.

Wat ik leuk vond is dat de film een realiteit weergeeft die te geloven is. De setting ten tijde van het Spaanse Rijk is een veilige keuze, en zal voor ons meer een gevoel van omvang geven, dat was voor mij in ieder geval minder geweest als het de Britten waren of zelfs de Fransen. Wat ook opvalt is dat de Assacijnen grondgebied hebben. Ondanks dat het reizigers zijn, zonder waarden en thuis, begint het animus gedeelte met een dorp die in handen is van een Sultan. Dit is op zich logisch omdat ondanks de reizigers (bandieten) vorm is de kledij wel erg gedetailleerd voor mensen die hun hebben en houwen alleen op straat hebben gevonden. Een gedeelte van de film is op Malta opgenomen, voornamelijk om de historische gebouwen die de regio heeft. Het pakt voor mij goed uit. En het was leuk om die manier van werkelijkheid te zien. Maar als je naar Malta gaat, ga alsjeblieft niet over de daken rennen omdat het toch wel kan ofzo. Een leuk stunt feitje is dat je in de game op touwen kunt staan die tussen de gebouwen zijn gehesen. Naast het parcour van Damien Walters, zijn er slacklines gebruikt waardoor zulke mensen daadwerkelijk over touwen rennen als ze aan het vluchten zijn.Een beeld van de Inquisitie met daarnaast het moment dat Ubisoft AC ontwikkelaars in de Abstergo londlopen.De Tempeliers gebruiken de bestaande kerken en structuren, alleen al als teken van hun gedaante. Dus dat was wel te verwachten. Ondanks dat hun versie van een kasteel met open gedeelte voor de Inquisitie wel lekker Assassin's Creed was. Maar Abstergo was wel een leuke verassing, een nieuw gebouw waarin er constant word verwezen naar verleden en toekomst. Zo vind je stenen muren, met metalen onderdelen, en doet het moderne wel een beetje het idee dat in de jaren 90 over de toekomst bestond. Over het algemeen moet Abstergo rust uitstralen, met ondertussen de nodige glazen gevels want er zitten wachters achter die elke beweging volgen. Maar soms is de lichtval net op zo'n manier die ik weer interpreteer als "hier ben je wel degelijk gevangen, tegen je wil". Ook is het gedeelte waar Aquilar een uitleg krijgt van de wetenschapper Sofia meer iets van een verzamelkamer dan een museum of laboratorium. Dat geeft een gevoel van rommelig, maar ook iets van intimidatie. Alsof het daar is neergezet zodat de personen die binnenkomen gelijk zoiets hebben van "ze hebben me helemaal in de tang". De Animus is overigens niet een stoel, het is een soort boomarm waarin Aquilar meer visuele ruimte heeft om te herinnering te voltooien. En sommige delen zien we hem ook visioenen hebben waarin de herinnering overgaat in de realiteit. Overigens is dat gedeelte erg confronterend. Zo zijn de grond en pilaren onderdeel van de structuur. Dus steen en grondtegels, in de ringen staan glazenkasten met wapens van die periode, en een glazen koepel bovenin.

De acteurs vullen een rol in zoals we dat gewend zijn in de games. Het erg gedefinieerd, dus de Abstergo mensen zijn soort gevoelloze mensen. Met als lacherig weetje dat Sofia Aquilar meeneemt naar al die kamer met alle informatie van het onderzoek, gaat praten alsof ze zo'n animusstem is. Terzijnertijd komt natuurlijk wel haar menselijkheid, ego en wraak naar voren. Maar dat begin vond ik wel typisch. Aquilar is dus een wild figuur, niet te controleren maar minder intimiderend dan ik had gedacht. De andere testsubjects zijn in het begin erg wantrouwend, en later in een klap vertrouwend. Ook is er de verdeling van de wapenexpert met haar rustige maar strak gerichte blik, de voodoo meneer met een klein baardje en de bruut die in dit geval wel lang maar niet erg breed uitvalt. De CEO gespeeld door Jeremy Irons, is een Tempelier, gecalculeerd en bereid meer dingen te doen mijn zijn testsubjects, zijn dochter Sofia is eerder een wetenschapper, dus zij is meer gericht om Aquilar in leven te laten. Zo geeft de CEO een mes aan Aquilar om hem de kans te geven zijn gevangen vader te moorden, terwijl Sofia daar op tegen is als ze er achter komt. De tempeliers komen minder mooi tot hun recht, veel te koud en veel te vrij. Al zou je van de bijeenkomt in Londen wel zoiets kunnen hebben van "het is gewoon een grote arena, gevuld met losgeslagen hyena's gekleed in vage gewaden". In de games vond ik wel dat er meer wijsheid en controle achter het brute idee van de Tempeliers zat. Er is ook weinig absolutisme te vinden in hun gedrag, alsof ze de baas zijn want ze zijn gewoon nazaten zonder ook maar een enkele poging te hebben ondernomen tegen Assacijnen. Er word zelfs benadrukt door de Abstergo CEO dat consumentisme een daadwerkelijk plan zou moeten zijn voor oprichting van hun wereldorde. Niet echt iets wat je verwacht van een eeuwenoude Orde.  De appel van Eden getoond in de klassieke opstelling met het licht dat valt op het aardse, en de moderne versie waar het licht vanuit het object(centrum) komt.Ik vond de film dus best leuk te zien. De setting is wel veel goud vs zwart in de herinnering, blauw en licht in de zogenaamde neutraliteit, en de hoeveelheid rook die word gebruikt is mij iets te veel. Zo word rook veel gebruikt om overgangen weer te geven, en voor afbakening natuurlijk, maar soms is het mij teveel en voelt het aan als een smoes. In bepaalde scenes geeft de mist mooi weer hoe duister de periode is, of hoe anders de wereld is waarin je word gegooid. Andere scenes heb ik het idee dat er een koning is gestorven en dat de bevolking heeft besloten letterlijk overal zwarte rook te gaan creëren, het verliest in zo'n geval zijn waarde en tegenstelling.

Ik heb besloten om deze review te schrijven omdat ik de film wel leuk vond en de setting wel mooi. Ook leuk is dat een film als deze rustig gebaseerd kan zijn op de gameserie, in plaats van een letterlijke vertaling. Of een Italiaans setting net zo handig zou uitgepakt zijn is overigens wel de vraag. Mensen erkennen vaker de Spaanse (over)Macht en Orde eerder dan die van de Italiaanse waar de tweede game in plaats vond. Ook vond ik sommige kritiek op youtube en een artikel niet helemaal terecht. Het is gewoon een leuke film voor fans en diegenen die de games niet kennen. En ik heb wel het idee dat sommigen zich onterecht niet kunnen vinden in de verbeelding en herkenning van het AC concept. Misschien zijn ze op zoek naar een verbinding tussen de film en de AC games, maar ik denk dat het gewoon een kwestie is van niet herkennen en dus haten. Ik hoop dus dat fans en geïnteresseerden hem huren of kopen, ikzelf heb hem op dvd voor 16 euro gekocht. Een leuke film voor zondagmiddag, met typische gamemomenten gehuld in een filmisch jasje.De slackline waardoor acteurs over touwen kunnen rennen, en de bekende AC wapens waar we de serie van kennen.Als je overigens opmerkingen hebt over de review, dan hoor ik ze graag. Ik wilde altijd al zoiets doen, en dankzij mijn cultureel technisch verleden kan mijn idee van een vertolking totaal anders zijn dan die van jou. Ik hoop dat je in ieder geval hebt meegekregen dat het wel goed komt met die zondagmiddag.

Reacties op dit artikel (2)

  1. Re: Assassin's Creed 2017 reviewDoor McHCM op 5 aug, 15:31

    Nice leuk om te lezen
  2. Re: REVIEW: Assassin's Creed 2017Door speedyedwin1985 op 5 aug, 21:37

    Leuk stukje inderdaad ben zelf weer met de assassin's E(n)zio collectie begonnen Grijns

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.